DOBRA GODINA

Deset najboljih YouTubera zaradilo 300 milijuna dolara

Autor: Redakcija
event 10.01.2022.
Foto: Shutterstock

Deset najpopularnijih YouTubera svijeta lani su, izračunao je Forbes, zaradili čak 300 milijuna dolara.

Kako je za BBC naglasio stručnjak za digitalne medije Chris Stokel-Walker, brojni tradicionalni mediji imali su problema s prilagođavanjem na pandemiju te su snimanja filmova, serija, reality emisija odgođena, dok je u isto vrijeme YouTube doživio još veći procvat. Treba naglasiti kako osobe koje najviše zarađuju na YouTubeu nemaju uvijek najveći broj pregleda svojih videa, već imaju unosne ugovore s partnerima i sponzorima te zarađuju od prodaje svoje robe.

Prvi put na čelno mjesto te liste zasjeo je 23-godišnji Jimmy Donaldson koji je na YouTubeu poznatiji kao MrBeast. Zahvaljujući zabavnim videozapisima (uključujući, među inim, i video u kojem je sudjelovalo 456 osoba koje su odigrale sve igre iz popularne serije Squid Game) on je prošle godine zaradio čak 54 milijuna dolara, a njegovi su videozapisi pregledani više od 10 milijardi puta.

Na drugom mjestu smjestio se Jake Paul, kojem je ovo prvo pojavljivanje na listi najbogatijih YouTubera nakon 2018. godine, a ponovnom povećanju njegove popularnosti doprinijele su borbe protiv UFC zvijezda. Prošle godine zaradio je 45 milijuna dolara. Na ovu listu, prvi put nakon 2017. vratio se i njegov brat Logan Paul koji se nalazi na 9 mjestu sa zaradom od 18 milijuna dolara.

Na trećem mjestu nalazi se gamer Markiplier (zaradio 38 milijuna dolara), zatim slijede Rhett and Link te na petom mjestu Unspeakable koji je dobro poznat svim ljubiteljima Minecrafta.
Dječji YouTuber koji je lani bio na prvom mjestu, Ryan Kaji pao je na sedmo mjesto sa zarađenih 27 milijuna dolara, a pretekla ga je i sedmogodišnja Nastya koja je zaradila 28 milijuna dolara.

Na osmom mjestu sa zarađenih 20 milijuna dolara je komedijaš Dude Perfect, dok listu deset najplaćenijih YouTubera u 2021. zatvara Preston Arsement koji je popularnost stekao objavljujući videozapise s Minecraftom.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava