NOVI RAZVOJ DOGAĐAJA

Apple nije uspio razviti vlastiti 5G modemski čip – Qualcomm ostaje glavni dobavljač

Autor: Redakcija
event 29.06.2022.
Foto: Shutterstock

Appleov analitičar Ming-Chi Kuo objavio je na Twitteru posljednje novosti o stanju njihovog 5G modema.

Još 2019. godine, Apple je preuzeo Intelovo poslovanje s mobilnim modemima kako bi konačno mogao početi proizvoditi vlastite 5G čipove za iPhoneove.

Izvješća o Appleovom napretku u razvoju 5G modema počela su krajem 2020., ali Kuoove najnovije tvrdnje otkrivaju da Apple ipak, usprkos naporima, neće biti spreman za prijelaz na svoj 5G mobilni modem do 2024. godine.

Kuo je napomenuo da je Appleov „razvoj 5G modemskog čipa za iPhone možda i propao” i da će Qualcomm i dalje biti jedini dobavljač 5G čipova za Appleove pametne mobitele koji dolaze 2023. Ubrzo nakon objave Kuovog izvješća, dionice Qualcomma porasle su za više od tri posto. Prema CNBC-u, Qualcomm je ranije očekivao da će osigurati 20 posto 5G modema za iPhoneove u 2023.

Appleovi 5G modemi navodno su još uvijek u razvoju. Kuo očekuje da će Appleovi 5G čipovi naposljetku zamijeniti Qualcommove na novim iPhoneima. Do trenutka kada Apple bude spreman, očekuje se da će se Qualcomm dovoljno diverzificirati i razviti da neutralizira učinak na prihode s kojim bi se suočio nakon što Apple napravi potpuni odmak od Qualcommovih modema.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava