NAJAVE

Apple će ove godine navodno debitirati sa svojim M2 čipom u četiri nova Mac računala

Autor: Redakcija
event 21.02.2022.
Foto: Shutterstock

Sudeći po navodima, Apple se sprema predstaviti nove Macove s M2 čipom krajem ove godine, tvrdi novinar Bloomberga Mark Gurman u svom Power On newsletteru.

Gurman predviđa predstavljanje novog 13-inčnog MacBooka Pro, Mac Mini, 24-inčni iMac te redizajnirani MacBook Air, svi opremljeni novim M2 čipom. Apple zasad nije otkrio pojedinosti o novom M2 čipu, no Gurman smatra da će mu procesor biti brži od M1 čipa, te da će imati istu osmojezgrenu strukturu. Grafička jezgra novog čipa mogla bi skočiti sa sedam ili osam na devet ili deset. Gurman tvrdi da bi 2023. Apple mogao izbaciti Pro i Max verzije M2 čipa (kao što su to učinili s njegovim prethodnikom, M1), kao i najavu M3 čipa.

Prošlo je više od godinu dana otkako je Apple predstavio svoj prvi interni M1 čip u studenom 2020. i nekoliko mjeseci od predstavljanja M1 Pro i M1 Max. Iako se Apple nastavlja distancirati od Intelovih silikonskih čipova, i dalje na raspolaganju imaju nekoliko Macova koji bi mogli izbaciti preostale uređaje s Intelovim čipom iz ponude.

Gurman predviđa da će veći iMac Pro s M1 Pro i M1 Max opcijama čipa zamijeniti postojeći 27-inčni iMac Pro, zajedno s manjim Mac Pro modelom koji dolazi opremljen s ekvivalentom dva ili četiri M1 Max čipa. Iako Mac Mini već dolazi s M1 čipom , Gurman smatra da bi mogao dobiti poboljšanu verziju s M1 Pro opcijom (uz dodatak M2 varijanti).

Sudeći po dosadašnjim Appleovim predstavljanjima, Gurman predviđa da će Apple svoje nove Mac-ove lansirati na tržište u ožujku, a nakon toga u svibnju ili lipnju. Apple je zasad već natuknuo predstavljanje novog 5G Iphone SE-a, 5G Ipad Aira i novog Mac na eventu koji bi se navodno trebao održati osmog ožujka. Još jedna novost koju Apple najavljuje je i iOS 15.4, koji dolazi s poboljšanom verzijom Face ID-a sa sposobnošću prepoznavanja lica unatoč nošenju maske; također u ožujku.

Iphone 14 i iWatch 8 zasad nisu predviđeni za lansiranje prije kraja ove godine.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava