BUDUĆNOST PAMETNIH TELEFONA?

Apple bi za 2 godine mogao predstaviti savitljivi iPhone

Autor: Redakcija
event 06.05.2021.
Foto: Shutterstock

Nije tajna da se Apple upustio u kreiranje savitljivog mobilnog telefona jer je kompanija već registrirala sve potrebne patente međutim glasine na tržištu sugeriraju da bi popularna kompanija svoj prvi savitljivi telefon na tržište mogla plasirati 2023. godine.

Prvenstveno zbog visoke cijene savitljivi telefoni rezervirani su za malu skupinu potrošača, ali većina kompanija vjeruje da će biti puno popularniji za nekoliko godina, a neslužbeno se može čuti da Apple računa na isporuku 20 milijuna komada tog uređaja već za dvije godine. Tehnološki analitičar Ming Chi-Kuo vjeruje kako bi s vremenom granica između pametnih telefona i tableta, ali čak i prijenosnih računala mogla biti sve tanja, zahvaljujući upravo dizajnu uređaja sa savitljivim ekranima. Kuo, koji je informaciju o planovima Applea i pustio u javnost, vjeruje da će američka tvrtka na razvoju savitljiva ekrana surađivati sa Samsungom.

Foto: Shutterstock / Ilustracija

Nisu poznati detalji o tome hoće li Apple iznjedriti telefon sličan već postojećim Samsungovim modelima Galaxy Z Folda ili Galaxy Z Flip ili potpuno novi dizajn, ali se može čuti da bi ekran trebao biti dimenzija 7,5 inča ili maksimalno 8 inča. Samsung je lider na tržištu savitljivih pametnih telefona i tržište upravo očekuje novi Galaxy Z Fold 3. Modele sa savitljivim ekranima predstavili su i Huawei, Motorola i kineska kompanija Royole. Prepreka većoj popularnosti je cijena tih uređaja jer se u pravilu kreće iznad 2000 eura što je daleko iznad drugih modela. Ipak ako proizvođači uspiju proizvesti savitljive telefone po povoljnijim cijenama očekuje se da će savitljivi telefoni tijekom sljedećih nekoliko godina zauzeti dobar dio ukupnog tržišta.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava