UKORAK S TRENDOVIMA

Amerikanci će u 2021. za 5G mobitele potrošiti 61 milijardu dolara

Autor: Redakcija
event 01.09.2021.
Foto: Shutterstock

Amerikanci će samo u 2021. potrošiti 61 milijardu dolara na kupnju 5G mobitela, vijest je koja pokazuje koliko se potrošači Novog svijeta raduju mreži nove generacije.

Za usporedbu, tek će 12 milijardi dolara potrošiti na mobitele koji nisu prilagođeni za najnoviju tehnologiju. Inače stanovnici SAD-a planiraju u ovoj godini potrošiti gotovo 490 milijardi dolara na gadgete i tehnologiju. Na uvjerljivom drugom mjestu su izdaci za tablete i laptope naravno one s 5G tehnologijom, a na trećem je mjestu kupnja televizora sa svega 24 milijarde dolara.

I to pokazuje kako nove generacije informaciju i zabavu očekuju od interneta, a ne pomalo zaboravljene televizije. Čak 263 minute dnevno pak Amerikanci dnevno provedu uz smartphone, a čak 80 posto stanovnika u ruralnim dijelovima zemlje ima pametni telefon.

Podaci iz prvog kvartala tekuće godine kažu da je udio 5G mobitela u ukupnom broju prodanih mobitela u SAD-u bio 57 posto i to zahvaljujući skoku prodaje Samsung Galaxy S21 i iPhone 12.
Brzo prihvaćanje novih tehnologija i potencijala mreže nove generacije bit će ključ razvoja u idućem desetljeću, a Amerikanci očigledno žele ići u korak s novim trendovima.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava