HIGIJENA SPAVANJA

Amazon ima dozvolu postavljati radare u spavaće sobe u SAD-u

Autor: Redakcija
event 16.07.2021.
Foto: Shutterstock

Amazon je prije nekoliko dana od regulatora u SAD-u dobio dozvolu za postavljanje uređaja s radarom u spavaću sobu. Naime, Amazonov uređaj pratit će pokrete spavača dok bi tehnologija analizirala sve pokrete i na temelju svih informacija dobili bi informacije o kvaliteti spavanja i sna.

U Amazonu uvjeravaju da će se njihovom tehnologijom poboljšati svijest i upravljanje higijenom spavanja, što bi moglo donijeti velike zdravstvene prednosti brojnim Amerikancima. Osim za praćenje spavanja, radar bi mogao omogućiti upravljanje uređajima bez dodira te bi se pokretima aktivirale određene opcije na pametnom ekranu.

Podsjetimo, Amazon je nedavno predstavio kućni dron Always Home Cam. Putem aplikacije upravlja se dronom na daljinu pa se vlasnici stana mogu primjerice lako uvjeriti da su ugasili svjetla ili pećnicu i glačalo. Na sebi ima kameru pa putem njega vlasnici stana mogu pratiti i što se u njihovoj nekretnini događa, a odmah će reagirati ako se u stanu aktivira alarm s upozorenjem na provalu – tada će poletjeti u tu prostoriju i obavijestiti vlasnika. Kada je na postolju, dron neće moći snimati prostoriju u kojoj se nalazi, a činjenica da dron tijekom leta “zuji”, spriječit će, kažu u Amazonu, tajno snimanje po kući. Uređaj bi trebao koštati 250 dolara, ali na tržištu se ne očekuje prije 2022. godine.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava