ISTRAŽIVANJE InMyArea

5G tehnologiju koriste i Amerikanci koji vjeruju u teorije zavjere

Autor: Redakcija
event 13.05.2021.
Foto: Shutterstock

Najava 5G tehnologije dočekana je kao inspiracija mnogim teoretičarima zavjere, ali čak i oni koji vjeruju u razne zavjere već koriste ili planiraju početi koristiti 5G u idućih godinu dana.

Naime, čak 40 posto Amerikanaca koji vjeruju u neke teorije zavjera već koriste 5G tehnologiju, a velik dio njih je namjerava početi koristiti u idućim mjesecima. Pokazalo je to veliko istraživanje u SAD-u koje je proveo istraživački tim InMyArea među ispitanicima upoznatim s 5G tehnologijama, a čija je prosječna starost oko 38,5 godina.

Istraživanje je pokazalo i da je najpoznatija teorija zavjere da 5G ubija ptice i uzrokuje rak u što vjeruje svaki deseti Amerikanac, a jako je popularna i teorija da Kina koristi 5G za špijuniranje te da Bill Gates ljudima ispire mozak u što vjeruje 13 posto Amerikanaca. Izvještaj napominje da su dva od tri ispitanika svoju prvu zavjeru o 5G čuli u posljednjih godinu dana i to internetu ili od prijatelja i obitelji. Muškarci koji su se identificirali kao konzervativci više vjeruju zavjerama nego žene.

Zanimljivo je i da manje ispitanika vjeruje u zavjere vezane uz 5G nego u neke druge teorije vezane uz korištenje mobitela. Tako 46 posto ispitanih vjeruje da ih aplikacije na mobitelima prisluškuju i snimaju bez dozvole.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava