ŠIRENJE

5G mreža dostupna i u Bjelovaru, Jastrebarskom i Koprivnici

Autor: Redakcija
event 15.03.2021.
Shutterstock

Hrvatski Telekom intenzivirao je širenje 5G mreže u hrvatskim gradovima pa je tako komercijalna 5G mreža od petka 18. prosinca dostupna i u Bjelovaru, Jastrebarskom i Koprivnici.

Ovim širenjem 5G je dostupan u ukupno 17 hrvatskih gradova, a pokriva više od milijun i 200 tisuća stanovnika Hrvatske. Uz spomenuta tri grada, HT-ova 5G mreža otprije je već dostupna u: Osijeku, Rijeci, Samoboru, Svetoj Nedjelji, Splitu , Zagrebu, Đakovu, Našicama, Požegi, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Županji.

5G mreža Hrvatskog Telekoma djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra (Dynamic Spectrum Sharing ili DSS) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže, za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati uređaj kompatibilan s 5G-om.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava