WINDOWSI NA DLANU

Windows – sada i kao aplikacija!

Autor: Redakcija
event 17.11.2023.
Foto: Shutterstock

Microsoft je lansirao Windows aplikaciju koja vam omogućuje pristup sustavu Windows 365 s gotovo bilo kojeg uređaja.

Microsoft je predstavio Windows aplikaciju kompatibilnu s iOS-om, iPadOS-om, macOS-om, Windowsom i web preglednicima, objedinjujući različite usluge na jednome mjestu. Aplikacija omogućuje streaming Windows kopija s udaljenih računala, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box i Microsoft Remote Desktop Services.

Podržava više monitora, prilagođene rezolucije zaslona, skaliranje i preusmjeravanje za periferne uređaje kao što su web kamere, uređaji za pohranu podataka i pisači. Iako je trenutačno ograničena na Microsoftove poslovne račune, postoje naznake da bi Windows App mogla postati dostupna potrošačima.

Začetak aplikacije Windows ukazuje na Microsoftov potencijalni prelazak na Windows platformu usmjerenu na oblak, u skladu s tvrtkinom ambicijom da proširi Windows usluge temeljene na oblaku na potrošače bez obzira na to rade li njihovi uređaji na Microsoftovom operativnom sustavu. O ovim naporima svjedoči i nedavno osnivanje posebnog tima za „Windows i web iskustva” usmjerenog na web usluge za Windows koje pokreće umjetna inteligencija (AI).

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava