PRAKTIČNO RJEŠENJE

Vaš Chromebook uskoro bi mogao biti LTE ili 5G pristupna točka

Autor: Redakcija
event 27.07.2022.
Foto: Shutterstock

U Googleu se upravo radi na novoj značajki.

Ako vaš Google Chromebook podržava mobilnu vezu, možda ćete ga moći koristiti kao mobilnu pristupnu točku (tzv. hotspot). Nadolazeću promjenu uočio je 9to5Google u Chromium Gerritu, web sustavu za pregled koda koji Googleovi developeri koriste za rad na budućim ažuriranjima.

Kada značajka bude dostupna za testiranje, moći ćete je aktivirati putem chrome://flags. Još uvijek ne znamo detalje o mogućnostima, no stručnjaci to opisuju kao način da Chromebook „dijeli svoju mobilnu internetsku vezu s drugim uređajima putem WiFi-ja”. Nakon implementacije, ova bi postavka trebala omogućiti povezivanje telefona, tableta ili prijenosnog računala s mobilnom mrežom vašeg Chromebooka.

Verizon, T-Mobile i AT&T u svojoj ponudi već imaju – doduše, vrlo ograničenu – liniju Chromebookova koji pružaju trenutni pristup mobilnoj mreži. Također možete uključiti Chromebook u postojeću pretplatu ili dodati SIM karticu, kako je opisano ovdje.

Već sada možete dijeliti svoju internetsku vezu s Windows 10 ili 11 uređaja povezanog putem etherneta, Wi-Fi-ja ili mobilne mreže (ako vaš uređaj to podržava). I dok MacBookovi također imaju opciju zajedničkog korištenja internetske mreže, trenutačno ne postoje modeli koji dolaze s opcijom za mobilnu povezanost.

Davanje ove mogućnosti Chromebooku pametan je potez, s obzirom na to da ovi uređaji obično imaju dugotrajnu bateriju ili se već koriste dok su priključeni, što rezultira dužom povezanošću.

Još uvijek nije jasno koliko će energije Chromebookovi trošiti na značajku mobilne pristupne točke, ali to će se vjerojatno razlikovati od uređaja do uređaja. Za poslovne korisnike ili, jednostavno, osobe koje mnogo vremena provode daleko od Wi-Fi-ja, ugradnja hotspota izravno u prijenosno računalo može značiti da imaju jednu brigu manje te ne moraju prazniti bateriju svog telefona samo da bi ostali na mreži.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava