PRIJELOMNA VIJEST

Nakon preuzimanja Twittera, Elon Musk otpustio izvršnog direktora i tri glavna rukovoditelja

Autor: Redakcija
event 28.10.2022.
Foto: Shutterstock

„Razlog zašto sam kupio Twitter je taj što je za budućnost civilizacije važno imati zajednički digitalni gradski trg, gdje se može raspravljati o širokom rasponu uvjerenja na zdrav način, bez pribjegavanja nasilju“, izjavio je Musk u četvrtak.

Nakon što je dovršio svoju akviziciju Twittera vrijednu 44 milijarde američkih dolara, Elon Musk najavio je smjenu izvršnog direktora ove društvene mreže te planove da poništi trajnu zabranu određenim korisnicima, piše The Wall Street Journal i druge publikacije.

CEO Parag Agrawal otpušten je zajedno s drugim glavnim direktorima nakon završetka preuzimanja, izvijestile su novinske agencije u petak pozivajući se na osobu upoznatu sa situacijom. Očekuje se da će vlasnik Tesle i Space X-a ostati izvršni direktor Twittera u prijelaznom razdoblju, ali bi na kraju mogao ustupiti tu ulogu dugoročno gledano.

Prema brojnim izvješćima u američkim medijima, također su smijenjeni glavni financijski direktor Twittera Ned Segal i Vijaya Gadde, šef za pravna pitanja i politike.

Osnivač Tesle izjavio je da bi Twitter trebao biti „topao i gostoljubiv za sve” te omogućiti korisnicima da odaberu iskustvo koje žele imati. Nadalje, Musk je rekao oglašivačima da želi da platforma bude „najcjenjenija platforma za oglašavanje na svijetu”.

Direktor je prije dva dana ušetao u sjedište Twittera u San Franciscu noseći umivaonik, u bizarnom videu koji je bio predmet raznih memova na internetu. „Entering Twitter HQ – let that sink in”, napisao je na engleskom Musk – doslovno: „Ulazim u sjedište Twittera, pustite taj umivaonik unutra”. Međutim, radi se o igri riječima jer cijela sintagma u biti znači: „neka vam to sjedne“.

Sada je i promijenio opis na svom Twitter profilu u “Chief Twit” (u slobodnom prijevodu: „glavni bedak“) te objavio: „Ptica je oslobođena.“

U srpnju je, u iznenadnom obratu događaja, Elon Musk, koji je dugo pokazivao interes za kupnju Twittera, raskinuo ugovor. Njegovo opravdanje bilo je to da je Twitter prekršio njihov međusobni kupoprodajni ugovor zabludama oko broja lažnih računa na svojoj platformi. Nakon što je Musk objavio prekid dogovora, tržište je zabilježilo nagli pad.

Kasnije je Twitter tužio Muska optužujući ga da koristi „spam botove“ kao izliku za izlazak iz ugovora. Doduše, prošlog je tjedna Musk ponovno potvrdio da će nastaviti s otkupom Twittera po prvotno dogovorenoj cijeni od 54,20 dolara po dionici.

Međutim, sudac koji je nadzirao spor odgodio je pravni postupak oko ugovora za Twitter do 28. listopada.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava