GODIŠNJI PREGLED

Spotify Wrapped 2022. je stigao i dodijelio svima glazbenu osobnost

Autor: Redakcija
event 01.12.2022.
Foto: Shutterstock

Tradicionalni Spotify Wrapped za kraj godine službeno je objavljen 30. studenog, a s njim i mnoštvo ljestvica, podataka i grafika spremnih za dijeljenje s pratiteljima.

Uz standardne osobne podatke (omiljeni izvođači, pjesme itd.), Spotify slušateljima pruža statistike prilagođene društvenim mrežama za koje se tvrtka nada da će generirati buzz kao i proteklih godina.

Potaknuti popularnošću ovakvog godišnjeg rezimea, aplikacije poput Apple Musica i YouTube Musica također pokušavaju konkurirati švedskoj glazbenoj platformi izbacivanjem vlastitih pregleda na kraju godine.

Nova značajka Wrappeda za 2022. je tzv. „glazbena osobnost” – sustav nalik Myers-Briggsovoj tipologiji ličnosti koji analizira kako slušate i na temelju toga vam dodjeljuje jednu od 16 laskavih kategorija, kao što su Avanturist, Znalac, Entuzijast, Specijalist i Vremenski putnik. S obzirom na trenutne trendove, radi se o pametnom potezu jer, bili to horoskopski znakovi ili kuće u Hogwartsu, ljudi naprosto vole pripadati određenoj kategoriji.

Novi Wrapped također uključuje raščlambu navika slušatelja tijekom dana, analizirajući kojem glazbenom raspoloženju gravitirate ujutro, poslijepodne i navečer. Osim toga, Spotify je ponovno uključio poruke umjetnika, u kojima zvijezde kao što su Taylor Swift, Billie Eilish i J Balvin zahvaljuju svojim obožavateljima što su ih toliko puno slušali da se nađu na njihovim Spotify Wrapped pregledima.

Spotify je također objavio najbolje izvođače platforme, pa je tako portorikanski pjevač i reper Bad Bunny zadržao svoju titulu kao najstreamaniji izvođač godine (treću godinu zaredom). U SAD-u, najbolji umjetnici 2022. bili su:

  1. Drake
  2. Taylor Swift
  3. Bad Bunny
  4. Kanye West
  5. The Weeknd.

Najpopularniji podcast ove godine bio je The Joe Rogan Experience, a slijede ga Call Her Daddy, Anything Goes with Emma Chamberlain, Caso 63 i Crime Junkie.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava