PROGNOZA:

Prihodi od 5G usluga dosegnut će 315 milijardi dolara do 2023.

Autor: Redakcija
event 25.10.2022.
Foto: Shutterstock

Juniper Research predviđa da će povećanje prihoda biti potaknuto migracijom mobilnih pretplata na 5G mreže; zahvaljujući strategijama operatora koje minimiziraju ili uklanjaju bilo kakvu premiju u odnosu na postojeće 4G tarife.

Studija Juniper Researcha pokazala je da će prihod od 5G usluga koje naplaćuju teleoperateri dosegnuti 315 milijardi dolara (320,7 milijardi eura) do 2023. godine, što predstavlja godišnji rast od 60 posto. Međutim, tvrtka upozorava da se još uvijek radi na postizanju dodatnih prihoda izvan pretplata.

Mobilni operateri potrošili su milijarde dolara na izgradnju svojih 5G mreža i usluga, no svejedno imaju probleme s ostvarivanjim dodatnih prihoda sa strane opsluživanja potrošačkih uređaja.

Juniper Research ukazao je na sposobnost samostalne 5G arhitekture da ponudi raslojavanje mreže kao idealnu platformu za rast prihoda od privatne 5G mreže. Samostalni 5G koristi jezgrene mreže sljedeće generacije koje podržavaju tehnologiju raslojavanja mreže, čime bi se mogao uzeti jedan „rasloj” javne 5G infrastrukture te ga pružiti privatnim korisnicima. To zauzvrat pomaže smanjiti troškove privatnog hardvera 5G mreže i povećati njegovu ponudu vrijednosti, a sve to u kontekstu sve gorih makroekonomskih uvjeta.

Predviđa se da će sljedeće godine biti više od 600 novih 5G pretplata – usprkos očekivanoj ekonomskoj krizi.

Istraživanje ukazuje na činjenicu da će se više od 80 posto globalnih prihoda koje naplaćuju teleoperateri moći pripisati 5G vezama do 2027. godine, dodajući da će više od 95 posto globalnih veza iduće generacije činiti osobni povezani uređaji, uključujući pametne telefone, tablete i širokopojasne usmjerivače.

Koautorica istraživanja Olivia Williams napomenula je da će, unatoč očekivanom rastu interneta stvari, prihod od potrošačkih priključaka i dalje biti „kamen temeljac povećanja prihoda 5G operatora”.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava