5G&BEYOND

Predstavljamo paneliste i predavače na konferenciji

Autor: Redakcija
event 27.03.2022.
Foto: Shutterstock

Na konferenciji sudjeluju vodeći stručnjaci iz industrije telekomunikacija i znanstvene zajednice.

Nenad Šlibar, član Uprave i glavni direktor za tehniku u Telemachu

Nenad Šlibar, član Uprave Telemach Hrvatska i glavni direktor za tehniku
Nenad Šlibar pridružio se Telemachu Hrvatska u veljači 2018. godine kao voditelj mrežnih operacija. U travnju 2018. postao je član Menadžment tima, preuzimajući punu odgovornost za razvoj i poslovanje mreže i IT-a te pripremajući organizaciju za odvajanje od Tele2 Švedske. U studenom 2019. Šlibar je unaprijeđen na poziciju glavnog direktora za tehniku i odgovoran je za razvoj fiksne i mobilne mreže kako bi se postigla najviša kvaliteta za korisnike. Šlibar radi u telekom industriji od 1992. godine, te je stekao bogato radno iskustvo na rukovodećim pozicijama u raznim renomiranim kompanijama.

Boris Drilo, CTIO, član Uprave Hrvatskog Telekoma

Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije
Boris Drilo je 2017. godine imenovan na funkciju člana Uprave i glavnog tehničkog i informacijskog direktora. Prethodno je obnašao dužnost direktora sektora HT-a u CTIO području, te člana Uprave zaduženog za tehnologiju i IT u Iskon Internet d.d., društvu u punom vlasništvu HT-a.
Godine 2012. dolazi u Hrvatski Telekom iz Ericsson grupe, gdje je 12 godina radio na menadžerskim funkcijama u razvoju i primjeni telekomunikacijskih mreža i novih tehnologija. Tijekom njegovog mandata HT je ostvario više dostignuća koja mijenjaju industriju, poput pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj 2020. godine. Trenutačno je i na funkciji predsjednika Izvršnog odbora za ICT područje Hrvatske udruge poslodavaca.

Branimir Marić, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska

Branimir Marić, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska
Branimir Marić ima više od 20 godina radnog iskustva u telekomunikacijskom i IT sektoru.
Po završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, profesionalnu je karijeru započeo 1998. u Hrvatskom Telekomu gdje je radio na različitim ekspertnim i rukovodećim poslovima s fokusom na upravljanje i razvoj mreže i novih proizvoda te unaprjeđenje korisničkog iskustva. Karijeru je 2012. nastavio u upravama Deutsche Telekom kompanija na funkciji glavnog direktora za tehnologiju i IT u Slovak Telekomu, a potom i u T-Mobile Republike Češke, nakon spajanja dviju kompanija. Na ovim je poslovima vodio tehnološku transformaciju mrežne i IT infrastrukture, izgradnju i razvoj gigabitnih optičkih i mobilnih mreža kroz različite modele te niz složenih IT projekata poslovne i digitalne integracije i transformacije.
Posljednjih je deset godina u sklopu Deutsche Telekoma vodio i niz transformacijskih programa u području unaprjeđenja tehničkih servisa, virtualizacije mrežnih funkcija te optimizacije upravljanja investicijama u radio mrežama.

Miran Gosta, ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti / HAKOM

Miran Gosta, ravnatelj HAKOM-a
mr. sc. Miran Gosta, dipl. ing., rođen je 1980. u Zagrebu. Diplomirao je 2003. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer Radiokomunikacije i profesionalna elektronika, a 2006. i na poslijediplomskom znanstvenom studiju. Autor je i koautor poglavlja u knjizi, 12 znanstvenih radova s međunarodnom recenzijom, te brojnih stručnih radova. Od 2003. zaposlen je u Zavodu za telekomunikacije, pravnom predniku HAKOM-a. Radio je na radnim mjestima Projektanta u odjelu za radio i televiziju, Voditelja Odsjeka za televiziju, Voditelja projekata te Višeg stručnjaka za planiranje radiodifuzije, sudjelujući u svim važnijim projektima, kako odjela, tako nacionalnih i europskih projekata. Govori engleski i služi se njemačkim jezikom.
dr.sc. Gordan Šišul, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije.

Dr. sc. Gordan Šišul, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Dr. sc. Gordan Šišul redoviti je profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
Područje njegovog interesa su elektroničke komunikacije s naglaskom na bežične komunikacijske mreže, a u novije vrijeme javne mobilne mreže pete generacije – 5G. Njegova uža specijalnost veže se uz obradbu signala u bežičnim komunikacijama te modeliranje i dimenzioniranje bežičnih sustava (modulacije, OFDM, MIMO, raspodjela resursa). Vodio je i sudjelovao u brojnim znanstvenim i stručnim projektima te vršio mnoga praktična mjerenja elektroničkih sustava i elektromagnetskih polja. Trenutno obnaša funkciju predstojnika Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije.

Boris Markoja, član Uprave i direktor Markoja d.o.o.

Boris Markoja, član Uprave i direktor Markoja d.o.o.
Boris Markoja ima više od 25 godina iskustva u industriji telekomunikacija i IT sektoru. Na čelu je tvrtke Markoja d.o.o. – vodećeg hrvatskog pružatelj mrežnih i infrastrukturnih rješenja za fiksne i mobilne komunikacije. Markoja kao organizator konferencije potiče i promiče razvoj novih tehnologija i pozitivnih promjena uslijed informacijsko tehnološke revolucije 21. stoljeća na nacionalnoj i regionalnoj razini. Osnivač je tvrtke Altus IT koja od 2005. godine uspješno posluje a 2020. postala je dio globalne kompanije za upravljanje podatkovnim centrima Interxion – A Digital Realty Company.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava