Nokia potpisala višegodišnji ugovor o licenciranju 5G patenata s Vivom

Autor: Redakcija
event 06.02.2024.
Foto: Shutterstock

Nokia je izjavila da ovaj sporazum učinkovito rješava sve tekuće sporove oko patenata između dviju kompanija u različitim jurisdikcijama, pri čemu određeni uvjeti ostaju povjerljivi.

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme dospio je u ponedjeljak na naslovnice s objavom višegodišnjeg ugovora o licenciranju 5G patenata s kineskim Vivom. Ovaj ugovor službeno označava Nokijino širenje na područje 5G patenata te se očekuje da će početi s priznavanjem neto prodaje u prvom kvartalu 2024.

Ovo je Nokijin šesti značajniji ugovor o licenciranju pametnih telefona u posljednjih 13 mjeseci, na rastućem portfelju koji uključuje ugovore s industrijskim divovima kao što su Apple, Samsung, Oppo, Honor i Huawei.

Jenni Lukander, predsjednica Nokia Technologies, izrazila je optimizam u vezi sa sporazumom, ističući njegov značaj u širem kontekstu Nokijinog ciklusa obnove licenci za pametne telefone. Lukander je istaknula značajan doprinos Nokije razvoju ključnih tehnologija od vitalnog značaja za industriju pametnih telefona, naglašavajući dugoročnu stabilnost koju ovi ugovori donose Nokijinom poslovanju licenciranja.

Prema uvjetima ugovora, Vivo će plaćati tantijeme Nokiji, zajedno s nadoknadnim plaćanjima kako bi pokrili razdoblje spora. Xianwen Xu, generalni direktor Odjela za pravne poslove u Vivu, ponovio je Nokijine dojmovi, izrazivši zadovoljstvo globalnim unakrsnim licencnim ugovorom i naglasivši njegovu ulogu u poticanju pozitivnog razvojnog okruženja unutar industrije.

Nokia Technologies također je pružila uvid u svoju širu strategiju, ističući napredak u područjima rasta kao što su automobilska industrija, potrošačka elektronika, IoT i multimedija. Tvrtka je i dalje samouvjerena oko svoje godišnje stope neto prodaje, projicirajući povrat na 1,4 do 1,5 milijardi eura u srednjoročnom razdoblju.

Ovaj najnoviji sporazum naglašava Nokijinu predanost inovacijama i suradnji u globalnom ekosustavu pametnih telefona, utirući put većem tehnološkom napretku i boljim potrošačkim iskustvima u nadolazećim godinama.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava