ZABORAVITE SERVIS

Nokia izbacila svoj prvi 5G mobitel koji se popravlja sam

Autor: Redakcija
event 30.06.2023.
Foto: Shutterstock

HMD Global, ovlašteni proizvođač Nokia pametnih telefona, lansirao je svoj najnoviji uređaj, Nokia G42 5G – prvi Nokijin telefon koji korisnik može popraviti samostalno.

Istaknuta značajka Nokije G42 je mogućnost popravka QuickFix, koja korisnicima omogućuje jednostavnu zamjenu oštećenih komponenti poput zaslona, baterija i priključaka za punjenje. Surađujući s web stranicom iFixit, Nokia osigurava da su pristupačni zamjenski dijelovi i sveobuhvatni priručnici lako dostupni, što pojednostavljuje proces popravka.

Po cijeni od 199 funti (cca. 230 eura), Nokia G42 5G u početku će biti dostupna u Europi, uz opciju atraktivne ljubičaste (“So Purple”) boje. Pametni telefon bit će u ponudi u Nokijinim online trgovinama počevši od 29. lipnja, u početku samo u Ujedinjenom Kraljevstvu i odabranim regijama.

Što se tiče specifikacija, Nokia G42 5G ima jedinstven QuickFix dizajn sa kućištem izrađenim od 65 % recikliranih materijala. Ima 6,56-inčni HD+ zaslon rezolucije 720×1612 piksela i glatkom frekvencijom osvježavanja od 90Hz. U svrhu zaštite zaslona uključeno je staklo Corning Gorilla Glass 3 za dodatnu izdržljivost.

Ispod „haube”, Nokiju G42 5G pokreće osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 480+ čipset, zajedno sa 6 GB RAM-a i 5 GB virtualne RAM podrške. Nudi 128 GB interne memorije, proširive do 1 TB pomoću microSD kartice.

Radi na operativnom sustavu Android 13, a Nokia jamči do dvije godine ažuriranja OS-a za uređaj. Ljubitelji fotografije cijenit će trostruku stražnju kameru, koja se sastoji od primarne kamere od 50 MP, senzora dubine od 2 MP i makro objektiv od 2 MP. Za impresivne selfije, Nokia G42 5G ima i prednju kameru od 8 MP s namjenskim noćnim načinom rada.

Nadalje, Nokia G42 5G posjeduje oznaku IP52, što je čini otpornom na vodu i prašinu. Mobitel je opremljen robusnom baterijom od 5000 mAh i podržava brzo punjenje od 20 W.

Predstavljanjem Nokije G42 5G, tvrtka pokazuje svoju predanost korisničkim iskustvima i održivosti. Značajka mobitela koji korisnik može popraviti sȃm, u kombinaciji s konkurentskim specifikacijama, pozicionira ovaj uređaj kao privlačan izbor na tržištu pametnih telefona srednje klase.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava