POTAKNUTO KORONAVIRUSOM

Mobilne transakcije skaču na 2,48 bilijuna dolara

Autor: Redakcija
event 21.09.2021.
Foto: Shutterstock

Pandemija koronavirusa promijenila je navike potrošača pa se bilježi veći udio online narudžbi, rast vrijednost poštanskih pošiljki, ali i češće mobilne transakcije.

Tako će prema novijim svjetskim podacima vrijednost mobilnih transakcija dosegnuti 2,48 bilijuna američkih dolara do kraja godine. Time će se postići godišnji rast od 481 milijarde dolara.

Rastu će najviše pridonijeti europsko tržište na kojem se očekuje skok od 67 posto u 2023. godini, kada bi na globalnoj razini mobilna plaćanja trebala činiti 3,51 bilijun dolara. Rast se svakako prognozirao, samo znatno sporiji; ponajviše jer su mobilni novčanici iz godine u godinu sve sigurniji i samim time uživaju više povjerenja korisnika, pa postaju sve popularniji te u konačnici iznimno vrijedna industrija.

Sektor se jako razvija i sve je veća ponuda POS-ova koji omogućuju ovaj oblik plaćanja. Za tri godine bi već oko 1,8 milijardi ljudi trebalo koristiti mobilne novčanike. Kina prednjači u ovoj priči pa se tako čak trećina transakcija u Kini obavlja putem mobilnog novčanika, pri čemu individualna prosječna vrijednost godišnje transakcije iznosi 1.596 američkih dolara.

Europa jako raste, kao i Sjeverna Amerika, no ostatak svijeta kaska prije svega jer nemaju adekvatnu infrastrukturu za ovaj oblik plaćanja, koji bi prema svim analizama i prognozama mogao postati možda i dominantan u idućem desetljeću.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava