UTJECAJ PANDEMIJE

Microsoftu vrijednost narasla na 2000 milijardi dolara, ali Apple je i dalje najskuplja tvrtka

Autor: Redakcija
event 28.06.2021.
Foto: Shutterstock

Microsoft je druga tvrtka u američkoj povijesti čija je burzovna vrijednost premašila dva bilijuna dolara, odnosno 2000 milijardi dolara.

Microsoft je druga tvrtka u američkoj povijesti čija je burzovna vrijednost premašila dva bilijuna dolara, odnosno 2000 milijardi dolara. Vrijednost dionice Microsofta skočila je 19 posto od početka godine, a i dalje raste i tim je rezultatom premašila performanse dionice Applea. Ipak ni ovaj nevjerojatan rezultat nije omogućio Microsoftu da premaši tržišnu kapitalizaciju Applea koja iznosi ogromnih 2,24 bilijuna dolara. S tim se američkim tvrtkama može nositi samo najveći proizvođač nafte Saudi Aramco koji je vrijedio više od dva bilijuna dolara, ali ovih dana mu se tržišna kapitalizacija procjenjuje na oko 1,9 bilijuna dolara.

No vratimo se na Microsoft u kojeg ulagači trenutno najviše upiru oči jer u trećem kvartalu poslovne godine očekuju veliki rast prihoda. Microsoftu je koristila pandemija koronavirusa koja je glavni uzrok porasta potražnje za Microsoftovim tehnologijama i uslugama.

Tehnologije koje su Microsoft učinile primarno nužnom kompanijom tijekom pandemije su Microsoft 365, Microsoft Office Suite, Microsoft Teams (za video konferencije) te Microsoft Azurna. Navedene tehnologije bile su mnogima potrebne da svakodnevne poslovne obaveze presele iz ureda u vlastiti dom tijekom najgoreg razdoblja pandemije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava