PLAVA KVAČICA

Meta uvodi novu značajku plaćene verifikacije za korisnike Instagrama i Facebooka

Autor: Redakcija
event 20.02.2023.
Foto: Shutterstock

Mark Zuckerberg u nedjelju je najavio uvođenje novog proizvoda na bazi pretplate pod nazivom Meta Verified.

Meta uvodi plaćenu verifikaciju Meta Verified, najavio je izvršni direktor Mark Zuckerberg u objavi na Instagramu.

Za 11,99 dolara mjesečno na webu i 14,99 dolara mjesečno na iOS-u, korisnici na Metinim Instagram i Facebook platformama moći će predati svoju osobnu iskaznicu i dobiti verifikacijsku oznaku. Usluga će biti predstavljena u Australiji i Novom Zelandu ovog tjedna, a uskoro će uslijediti i druge zemlje.

Meta Verified je pretplata koja uključuje:

  • verifikacijsku oznaku,
  • korisničku podršku za najčešće probleme,
  • aktivno praćenje lažnog predstavljanja,
  • prioritetni položaj Meta Verified profila u komentarima drugih ljudi,
  • preporuke na stranicama Pretraživanje i Reels na Instagramu,
  • ekskluzivne naljepnice u vašim Instagram pričama.

„S ovom novom značajkom riječ je o povećanju autentičnosti i sigurnosti na našim uslugama”, napisao je Zuckerberg u objavi.

Meta je kroz povijest odobravala verifikaciju značajnim korisnicima poput političara, direktora, novinara i organizacija kako bi signalizirala njihovu legitimnost. Nova pretplatnička usluga tvrtke slična je obnovljenoj Twitterovoj usluzi pod nazivom Twitter Blue, koja također korisnicima daje verifikacijsku oznaku ako plate mjesečnu naknadu.

Twitter je lansirao svoju ažuriranu pretplatničku uslugu Twitter Blue u prosincu. Novi vlasnik Elon Musk, također izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, koji je u listopadu kupio Twitter za 44 milijarde dolara, rekao je da će novi sustav verifikacije biti „veliki izjednačivač položaja” i dati veću „moć ljudima”.

Twitter Blue nakratko je pokrenut već u studenom, ali je povučen nakon što su korisnici zlorabili novu plaćenu opciju oponašajući slavne osobe i brendove.

Glasnogovornik Mete izjavio je u nedjelju da Meta Verified također dolazi sa zaštitom od lažnog predstavljanja. Da bi ispunili uvjete za pretplatu, korisnici moraju imati najmanje 18 godina, zadovoljiti minimalne zahtjeve za aktivnost računa te poslati službeni identifikacijski dokument koji odgovara imenu i fotografiji njihovog profila. Pretplate će uključivati „proaktivno praćenje” kako bi se utvrdilo potencijalno lažno predstavljanje računa.

Dok je Musk otvoreno izrazio svoju namjeru da konačno ukloni oznake s Twitter računa koji su verificirani prije pokretanja Twitter Blue usluge, Meta neće mijenjati račune koji su već verificirani za vrijeme testiranja svoje usluge, prema riječima glasnogovornika.

Poduzeća trenutačno ne ispunjavaju uvjete za prijavu na Meta Verified, a iz tvrtke su rekli da korisnici neće moći promijeniti svoj naziv profila, korisničko ime, datum rođenja ili profilnu sliku bez ponovnog prolaska kroz proces prijave.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava