PREDBILJEŽBE U TIJEKU

Luka Modrić plasirao kolekciju NFT-ova

Autor: Marina Šunjerga
event 16.02.2022.
Foto: Shutterstock

Najbolji hrvatski nogometaš, dobitnik Zlatne lopte i miljenik fanova nogometa diljem svijeta, Luka Modrić, na svom je Instagram profilu najavio liniju vlastitih NFT-ova, odnosno nezamjenjivih digitalnih tokena.

“Digitalna umjetnost je budućnost! Zahvaljujem svim svojim navijačima koji su me podupirali tijekom cijele karijere te slavim budućnost i ono što ona donosi”, poruka je Luke Modrića uz najavu kampanje prodaje NFT-ova.

Javnost će ih moći vidjeti od 17.veljače, a za sada su u tijeku predbilježbe za Modrićeve NFT-ove na platformi ethernity.io. Naznake o tome što će kolekcija sadržavati može se iščitati iz objave na Instagramu u kojoj se osim kolekcionarskih tokena, ističe da će se u ovoj seriji moći kupiti i nosivi predmeti namijenjeni metaverzumu, a kako se čini riječ je o virtualnim Modrićevim dresovima s brojem 10 i oznakama platforme Ethernity kao i s prepoznatljivim kvadratićima hrvatske nogometne reprezentacije.

Inače, Hrvatski nogometni savez ima svoj digitalni token VATRENI, fan tokene imaju nogometni klubovi poput Dinama, ali i sve više svjetskih sportaša.

Da je tržište NFT-ova postalo nezaobilazno u protekloj godini govori i podatak o volumenu transakcija, koje su obavljene u 2021. godini. Tržište je zabilježilo nevjerojatnih 25 milijardi dolara vrijednih transakcija dok je samo godinu ranije NFT ostvario skromnih 100 milijuna dolara vrijedne transakcije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava