BUDUĆNOST JE JASNA

Lenovo predstavio prvi prozirni laptop na svijetu

Autor: Redakcija
event 04.03.2024.
Foto: Shutterstock

Usred uzbuđenja Svjetskog mobilnog kongresa (MWC) 2024., Lenovo je najavio proizvod koji će revolucionirati budućnost osobnog računalstva. Tehnološki div otkrio je prototip svog ThinkBook laptopa sa zapanjujućim 17,3-inčnim MicroLED prozirnim zaslonom.

Prijenosno računalo ThinkBook Transparent Display zasad je samo uređaj kao dokaz koncepta, no pruža primamljiv uvid u potencijal tehnologije transparentnog zaslona. Sa svojim prozirnim zaslonom, ovo inovativno prijenosno računalo otvara svijet mogućnosti za korisnike, premošćujući jaz između digitalnog i fizičkog svijeta.

Jedna od najintrigantnijih primjena prozirnog zaslona je njegov potencijal za stapanje digitalnog sadržaja s fizičkim svijetom. Zamislite umjetnike i dizajnere kako svoje digitalne kreacije projiciraju na fizičke objekte u stvarnom vremenu, omogućujući besprijekornu usporedbu i integraciju umjetnosti s materijalima iz stvarnog svijeta. Ova mogućnost mogla bi revolucionirati kreativni proces, nudeći nove mogućnosti za umjetničko izražavanje i eksperimentiranje.

Također, prozirni zaslon obećava kolaborativna radna okruženja. Dopuštajući da više korisnika istovremeno gleda i komunicira s digitalnim sadržajem, ovakvo prijenosno računalo potiče veću suradnju i produktivnost. Bilo da se radi o brainstormingu, grupnim projektima ili timskim sastancima, prozirni zaslon olakšava besprijekornu komunikaciju i razmjenu ideja među kolegama.

„Iako je prijenosno računalo ThinkBook Transparent Display trenutno u fazi prototipa, ono predstavlja hrabar korak naprijed u evoluciji osobnog računalstva”, rekao je glasnogovornik Lenova. „Uzbuđeni smo zbog potencijalnih primjena tehnologije transparentnog zaslona i veselimo se daljnjem istraživanju njezinih mogućnosti.”

Kako Lenovo nastavlja usavršavati i razvijati svoju tehnologiju prozirnog zaslona, budućnost osobnog računalstva izgleda svjetlije i transparentnije nego ikad prije. S ThinkBook Transparent Display Laptopom na čelu, korisnici mogu očekivati novu eru inovacija i kreativnosti u svijetu laptopa i prijenosnih računalnih uređaja.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava