JUNIPER RESEARCH

Infobip vodeći globalni pružatelj usluga u mobilnim porukama

Autor: Redakcija
event 13.09.2021.
Foto: Foto: Goran Sebelic / CROPIX / Sjediste Infobipa

Analiza je koristila alat Competitor Leaderboard, koji procjenjuje konkurentnost kroz ocjenu kapaciteta i sposobnosti svake od kompanija koje analizira te pozicioniranja njihovih proizvoda, uključujući veličinu poslovanja, financijske performanse, sofisticiranost rješenja za razmjenu poruka, pojašnjava ICT Business.

Hrvatska tvrtka Infobip vodeći je globalni pružatelja usluga u mobilnim porukama, tvrdi svjetski priznata tvrtka Juniper Research.

Ta nova metoda pruža neovisnu procjenu tržišnog položaja vodećih igrača. Uključuje robusnu i transparentnu metodologiju procjene, uključujući i temeljito objašnjenje tržišne pozicije svake tvrtke.
Samim time, tzv. “ljestvica konkurenata” identificirala je pet vodećih platformi za razmjenu mobilnih poruka – Infobip, Twilio, CM.com, Route Mobile, Kaleyra.

Svi vodeći “igrači” postigli su visoke ocjene u procjeni Juniper o sofisticiranosti njihovih platformi za razmjenu poruka. Podrška za uspostavljene tehnologije, poput SMS-a i elektroničke pošte sada je sveprisutna među kompanijama specijaliziranima za poruke svih vrsta.

Istraživanje je istaknulo i sposobnost kompanija da brzo integriraju nove kanale za razmjenu poruka u svoje platforme kao ključ za razlikovanje usluga od konkurenata. S druge strane, vodeći “igrači” uspostavit će poziciju nudeći korisnicima priliku da uz SMS koriste i opsežnije formate poruka, poput OTT kanala i poruka na društvenim mrežama.

Kako portfelji proizvoda za razmjenu poruka postaju sve ujednačeniji, podrška novim i tehnologijama u nastajanju bit će ključna u pružanju točke razlikovanja vodećim igračima u sve više gužvi, stoji u zaključku Junipera.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava