RAST I RAZVOJ

Infobip, Google i Goldman Sachs pokreću mentorski program za hrvatske startup firme

Autor: Redakcija
event 01.09.2022.
Foto: Shutterstock

Financijski i tehnološki rukovoditelji sa sjedištem u SAD-u žele pretvoriti Hrvatsku u buduću Silicijsku dolinu Europe.

Infobip grupa, lider u CPaaS rješenjima i vodeća globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike, najavila je partnerstvo s Googleom i Goldman Sachsom radi pokretanja inovativnog mentorskog programa za startupe iz Republike Hrvatske.

S Infobipom među prva dva jednoroga, najmlađa država članica EU-a brzo postaje poznata po jednoj od najjačih startup scena u regiji i unutar Europske unije.

Svi hrvatski poduzetnici iz Infobipovog programa Startup Tribe dobrodošli su da sudjeluju u zajedničkom mentorskom programu Scale|Croatia. Kroz ovo partnerstvo, osnivači startupa imat će pristup predanim mentorima iz Googlea i Goldman Sachsa, s kojima se mogu savjetovati o rastu poslovanja, razvoju proizvoda, prikupljanju sredstava, marketingu, prodaji i drugim temama.

Osnivači 16 hrvatskih tvrtki imali su pristup četveromjesečnom mentorskom programu tijekom prve godine Scale|Croatia koji im je omogućio još brži i kvalitetniji razvoj i skaliranje tvrtki. Jedan od tih startupova je Orqa sa sjedištem u Osijeku, lider u dizajnu i proizvodnji video naočala za pilote dronova, ali i druge tvrtke koje razvijaju proizvode.

Događaj kojim je obilježen početak programa održan je u lipnju u uredima Googlea i Goldman Sachsa u New Yorku. Izvršni direktori startupova imali su priliku čuti iskusne govornike iz obje tvrtke.

Jigsawu je čast sudjelovati u mentorskom programu Scale|Croatia za daljnji razvoj tehnološkog ekosustava u ovom europskom čvorištu u nastajanju. Radujemo se i dalje održavati partnerstvo s novim liderima inovativnih tvrtki u regiji.

Scott Carpenter, glavni direktor u Google Jigsawu

Kroz Scale|Croatia možemo pomoći hrvatskim startupima da lakše dođu do globalnih lidera kao što su Google i Goldman Sachs. Činjenica da su tako velike tvrtke prepoznale potencijal našeg startup ekosustava potvrda je za nas u Infobipu. To je također važna čast za tehnološki sektor u Hrvatskoj, koja je novo europsko tehnološko središte: europska Silicijska dolina. Svim startupima u programu želim puno sreće i uvjeren sam da će iskoristiti sve prilike koje im donosi.

Nikola Pavešić, direktor startup ekosustava Infobipa

Startupi su trenutno na pola programa, a već se vide pozitivni rezultati. Pokaže li se hrvatsko izdanje serije Scale uspješnim, poslužit će kao uzor i za programe u drugim dijelovima svijeta.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava