GLOBALNI FORUM

Huawei najavio desetljeće 5G tehnologije

Autor: Redakcija
event 19.10.2021.
Foto: Shutterstock

„Inovacije nikada neće prestati, a sljedeće desetljeće bit će desetljeće 5G tehnologije. Nadamo se da ćemo surađivati s globalnim partnerima na daljnjem unapređenju korisničkog iskustva i zahtjevima industrije kako bismo dodatno unaprijedili i potaknuli digitalnu transformaciju industrija“, rekao je Chaobin Yang, predsjednik Huaweijevog odjela bežične tehnologije, predstavljajući nove tehnologije iz Huaweia.

Yang je također naglasio veliku promjenu u ponašanju korisnika koji sve više koriste mobilne uređaje što istovremeno opterećuje postojeće kapacitete mreže u koje se mora dodatno uložiti kako bi podnijeli sve veći protok podataka.

„5G se brzo razvija diljem svijeta, s više od 170 izgrađenih mreža i gotovo 500 milijuna korisnika u dvije godine. Komercijalna implementacija 5G ulazi u novu fazu, a digitalizacija industrije postavlja nove zahtjeve u pogledu mogućnosti tehnologije. 5G više ne smije biti pilot-projekt, nego rješenje za provođenje digitalizacije industrija koje je na raspolaganju društvu budućnosti, društvu 5G tehnologije”, rekao je Yang.

Huawei je bio domaćin 12. Global Broadband Mobile foruma u Dubaiju i tamo predstavio najnovija dostignuća u području 5G tehnologije. Naročitu pozornost stavili su ELAA tehnologiju, koju će koristiti odašiljači kako bi osigurali bolju pokrivenost, energetsku učinkovitost te MIMO odašiljače najnovije generacije koji će ubrzati protok podataka i poboljšati korisničko iskustvo.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus: pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, cloud usluge itd.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava