INOVACIJA

Huawei ima uređaj pomoću kojeg se na 2G ili 3G stanice može postaviti 5G mreža

Autor: Redakcija
event 09.09.2021.
Foto: Shutterstock

Huawei je razvio uređaj koji omogućava implementaciju 5G mreže na postojeće bazne stanice 2G, 3G te 4G tehnologije, pohvalili su se u kineskoj kompaniji čiji je rad zabranjen u mnogim zemljama zapadnog svijeta zbog optužbi za navodnu krađu podataka i špijunažu.

Huawei BladeAAU Pro tako integrira aktivne i pasivne antene te tako omogućuje instalaciju različitih frekvencija potrebnih za mrežu nove generacije kao i instalaciju radijske tehnologije na iste antene. Huaweijeva BladeAAU tehnologija omogućava istovremeni rad na više frekvencija te osigurava instalaciju 5G modula na višim položajima na postojećim nosačima. Svojom podrškom za cijeli opseg i velikom propusnošću pomaže operaterima u skraćivanju vremena implementacije i dovoljno je fleksibilan da se prilagodi različitim scenarijima i uvjetima rada

Razvojem 5G mreže diljem svijeta koračamo u nepoznato područje. Huawei nastoji globalnim operaterima ponuditi inovativne proizvode i rješenja za izazove s kojima se suočava 5G poslovanje te istražiti što je više moguće scenarija za inovacije i primjenu 5G -a, čime se u konačnici i postiže poslovni uspjeh, rekao je Wang Haitao , izvršni direktor Huaweija u Švicarskoj.

Švicarska IT kompanija Sunrise UPC koja se bavi implementacijom 5G mrežne infrastrukture, primorana je zadržavati postojeće 2G, 3G i 4G bazne stanice, što predstavlja veliki logistički problem zbog manjka prostora na mjestima gdje su instalirane, ali ujedno predstavlja i sigurnosni rizik zbog povećanog otpora vjetra te narušavanja stabilnosti građevina. Iako je većina baznih stanica u Švicarskoj postavljena na jednom nosaču, za svaku prilagodbu mjesta na kojima su locirane, potrebna je građevinska dozvola, što opet može potrajati mjesecima ili čak godinama. Sve to značajno otežava prilagodbu za novu nadolazeću 5G infrastrukturu.

Alexander Lehrmann, direktor za novi poslovni razvoj i inovacije u Sunrise UPC-u, dodao je kako se Sunrise UPC raduje daljnjim inovacijama s Huaweijem kako bi unaprijedio razvoj 5G poslovanja u raznim novim sferama, uključujući pametnu gradnju, pametnu poljoprivredu, pametno zdravstvo i pametna događanja.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije. Pretrpio je golemi udarac od sankcija pa je po prodaji mobilnih uređaja pao ispod petog mjesta na globalnoj razini, ali i dalje ima lidersku poziciju na infrastrukturnom tržištu. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava