Testiranje mreže počelo 1. ožujka

HT pokrio 1,2 milijuna građana 5G mrežom, očekuju ekspanziju u 2021. godini

Autor: Redakcija
event 18.03.2021.

Hrvatski Telekom mjesec ožujak započeo je testiranjem 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu. Testiranja se zasad provode u ograničenom opsegu na dijelu komercijalnih korisnika u Zagrebu, a uskoro i u Osijeku.

Komercijalne korisnike uključuju u testiranje 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu, što će omogućiti nove mogućnosti mreže, ali i dva do tri puta veće brzine te veće mogućnosti korištenja u brojnim sektorima, a na prvim testiranjima na 3,5 GHz mreži Hrvatskog Telekoma u Zagrebu izmjerene su gigabitne brzine.

Testiranjem obuhvaćeni korisnici o tome će biti obaviješteni i neće imati nikakvih dodatnih troškova, a moći će koristiti pogodnosti još brže 5G mreže. Komercijalni rad 5G mreže na 3,5 GHz spektru počet će nakon zaključenja javne dražbe spektra za frekvencijske pojaseve 700 MHz, 3,5 GHz i 26 GHz koja je predviđena u prvoj polovini 2021. godine.

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) uveo prvu komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj i njome je trenutno pokriveno 17 gradova i više od 1,2 milijuna stanovnika, a kako navode, u 2021. godini nastavljaju s rastom pokrivenosti i uvođenjem još većih brzina.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava