NOVI IZGLED

Google Chat ažurira dizajn za Dokumente, Tablice i Gmail

Autor: Redakcija
event 17.04.2023.
Foto: Shutterstock

Google Chat dobiva remont po Material Designu 3, uključujući zaobljene gumbe i plave detalje.

Google Chat dobiva novi izgled koji odgovara redizajniranim sučeljima Google diska, dokumenata, tablica, prezentacija i Gmaila. Kao i preinake koje je uveo u svoje druge aplikacije Radnih prostora (Google Workspace), ova se također temelji na Googleovom sustavu Material Design 3.

Korisnici će primijetiti manje izmjene na cijelom sučelju, uključujući zaobljene gumbe (i zaobljenu traku za pretraživanje), zajedno s plavim naglascima posvuda. Došlo je i do nekih promjena u prikazu glavne poruke, postavkama za sastavljanje, gumbu za novu temu i panelu za nizove unutar izravnih poruka i prostora.

Izvor: Google

Ranije ovog tjedna, Google je također najavio novu značajku Chata koja upraviteljima prostora (eng. Space Managers) omogućuje stvaranje kanala samo za objave, nešto poput onoga što možete učiniti u Slacku. Ovo se čini kao praktičan način da svi članovi tima ostanu upućeni, jer namjenski prostor za objave znači da nećete morati prekopavati hrpe razgovora samo da biste pronašli važno ažuriranje.

Ipak, ažuriranje dizajna ne donosi nikakve nepredvidive promjene, no kada primijetite da Google Chat izgleda malo drugačije kako se redizajn bude uvodio u sljedećih nekoliko tjedana, barem ćete znati zašto.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava