SURADNJA

Goggo Network i Oxbotica udružuju snage kako bi doveli usluge autonomne dostave u Europu

Autor: Redakcija
event 24.03.2023.
Foto: Shutterstock

Stručnjaci za mobilnost iz tvrtke Goggo Network najavili su novo partnerstvo s engleskom Oxboticom, softverskom tvrtkom za autonomna vozila, kroz koje će zajednički provoditi niz operacija autonomne dostave širom Europe.

Oxbotica autonomni sustav vožnje bit će integriran u Goggoova rješenja dostave za tzv. srednji i posljednji kilometar u njegovim glavnim industrijama, uključujući robu široke potrošnje (FMCG), otpremu, trgovinu namirnicama i dostavu hrane. Kombinirani sustav bit će postavljen na cesti kao dio Goggoove mreže električnih vozila. Oxbotica je potvrdila da će vozila odabrana za partnerstvo imati maksimalnu korisnu nosivost od 1.500 kg.

U prvoj fazi suradnje, Goggo će implementirati Oxboticin softver za autonomiju u Španjolskoj, istražujući njegove prednosti za dostavu u poslovanju sa svojim ključnim partnerima – uključujući korporacije Carrefour, Día i Glovo. Ako se ovi testovi pokažu uspješnima, Goggo će nastojati uključiti tehnologiju Oxbotice u svoju širu mrežu mobilnosti, koja djeluje u mnogim europskim gradovima.

Oxboticin softver za autonomnu vožnju prikladan je za uporabu u cestovnom i vancestovnom prometu, u različitim vremenskim uvjetima, pri slabom svjetlu i u mraku te se može prilagoditi različitim lokacijama. Koristi naprednu umjetnu inteligenciju kako bi točno osjetio i predvidio promjene u okolini vozila, dok također uči iz prethodnih putovanja. Implementacijom ove tehnologije u svoje poslovanje, Oxbotica se nada da će riješiti trenutne izazove s kojima se suočava europski dostavni sektor – kao što su visoki troškovi goriva i nestašica vozača.

Osim softvera za samostalnu vožnju, partnerstvo će Goggou također osigurati Oxbotica sustav za upravljanje flotom vozila – putem kojeg će nastojati sigurno i učinkovito upravljati svojim autonomnim vozilima uz optimizaciju performansi. Goggo će također koristiti Oxbotica MetaDriver – skup alata koji koriste AI i strojno učenje za provjeru valjanosti i osiguranje AV-ova u virtualnom okruženju. Ima sposobnost automatski generirati različite scenarije za testiranje i usavršavanje AV operacija i ponašanja, ubrzavajući sigurnu implementaciju autonomnih vozila u Goggoovoj mreži.

Goggo planira početi implementirati sigurnosne pokretače za nadzor cijele svoje mreže autonomne mobilnosti već ove godine. Nakon što dovrše odgovarajuće sigurnosne provjere i dobiju regulatorno odobrenje, tvrtka će započeti s prijelazom na punu autonomiju.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava