DEVET MJESECI

Ericsson Nikola Tesla povećao neto dobit za 71 posto

Autor: Redakcija
event 01.11.2021.
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Nakon izvrsnih šest mjeseci, Ericsson Nikola Tesla nastavlja nizati izvrsne rezultate pa je tako u devet mjeseci 2021.godine povećao zaradu, odnosno neto dobit za gotovo 71 posto na respektabilnih 114,7 milijuna kuna.

“Iza nas je još jedan uspješan kvartal u kojem smo nastavili ostvarivati odlične poslovne rezultate te se pozicionirati kao tržišni lider u novim tehnologijama. Najznačajniji događaj trećeg kvartala, koji će utjecati na cjelokupno telekom tržište Republike Hrvatske, bila je javna dražba frekvencijskog spektra za 5G mrežu održana u kolovozu. Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju“ istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle pa dodala da su u odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine, prihodi od prodaje narasli oko šest posto, pri čemu je ostvaren porast prihoda na svim tržišnim segmentima.

ERT je među najvećim izvoznicima u Hrvatskoj s obzirom na to da u ukupnim rezultatima više od 52 posto čini izvoz. Bruto marža tvrtke skočila je na 11,5 posto u odnosu na isti period 2020.godine, a u tvrtki pojašnjavaju da je to rezultat proizvodnog miksa, manjih troškova tranzicije i transformacije te efekta programa operativne i troškovne učinkovitosti.

Tijekom ove godine na domaćem tržištu, u telekom segmentu, glavni partneri ENT, HT i A1 Hrvatska, su odmah nakon dodjele radio-frekvencijskog spektra za 5G krenuli s punom implementacijom nove tehnologije diljem Hrvatske.
U segmentu ICT-a Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u brojnim državnim projektima u području e-zdravstva, e-poslovanja te javne sigurnosti, a potpisali su i nove ugovore s Ministarstvom pravosuđa i uprave RH, Državnom geodetskom upravom te Ministarstvom unutarnjih poslova, stoji u pojašnjenju rezultata tvrtke. S Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe WaterQ projekta  koji se odnosi na digitalnu transformaciju praćenja kvalitete vode. 

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar odabrala je ENT ICT rješenje koje će omogućiti prediktivnu analitiku u svrhu unaprjeđenja zaštite okoliša i održivog poslovanja.

U projektu implementacije središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije, za koju je Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor u četvrtom tromjesečju prošle godine, u tijeku je isporuka druge faze projekta, naveli su u tvrtki.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava