IZUMI

Dyson izbacuje futurističke slušalice za pročišćavanje zraka već iduće godine

Autor: Redakcija
event 09.12.2022.
Foto: Shutterstock

Tvrtka Dyson s vremenom je polako širila svoju ponudu proizvoda, ali se uglavnom držala uređaja za protok zraka, što im je specijalnost, a sada se spremaju izbaciti svoj prvi audio proizvod.

Britanski Dyson najpoznatiji je po inovacijama koje je uveo u usisavače, sušila za kosu, ventilatore i druge male kućanske aparate, a početkom ove godine najavio je novost u svojoj ponudi – par bežičnih slušalica koje obećavaju ne samo blokirati buku, već i neželjene zračne čestice, pomoću ugrađenog sustava za filtriranje i maske. Brend je u srijedu napokon otkrio više detalja o inovativnim Dyson Zone slušalicama, uključujući i informaciju kada ćete moći kupiti par te koliko će vas koštati imati taj dašak svježeg zraka na raspolaganju gdje god pošli.

Kada uređaj stigne američko tržište u ožujku 2023. godine, prodavat će se po početnoj cijeni od 949 dolara, što ih čini gotovo dvostruko skupljima od Appleovih AirPods Max.

U SAD-u će Dyson nuditi slušalice u dvije kombinacije boja: ultra plava / prusko plava i prusko plava / jarko bakrena. Potonje će biti dostupne samo izravno iz tvrtke, ali dolaze s nekoliko dodataka, uključujući drugi elektrostatski ugljeni filter, mekanu torbicu i komplet adaptera za korištenje u avionu.

I standardna i Dyson Direct maska dolaze sa Zone-ovim prepoznatljivim zaštitnim vizirom, namjenskim džepom i četkom za čišćenje. Prema Dysonu, elektrostatski filtri predviđeni su za nesmetano korištenje do 12 mjeseci prije nego što ih treba zamijeniti. Filtri za pročišćavanje zraka imaju dvoslojni dizajn koji uključuje ugljik obogaćen kalijem za hvatanje kiselih plinova poput dušikovog dioksida, sumpornog dioksida i ozona. Tvrtka jamči da filtri blokiraju 99 posto čestica, uključujući i one manje od 0,1 mikrona, ali naglašavaju da je Dyson Zone namijenjen za „filtriranje gradskih ispušnih plinova i zagađivača”, a ne kao zaštita od zaraze.

Što se tiče zvuka, Zone slušalice za pročišćavanje zraka sposobne su za poništavanje buke do 38 decibela te imaju 40-milimetarske neodimijske pogonske jedinice. Moći ćete koristiti popratnu aplikaciju MyDyson za opciju izbora između tri načina izjednačavanja zvuka nazvanih Dyson EQ, Bass Boost i Neutral. Pri lansiranju, slušalice će podržavati audio kodeke SBC, AAC i LHDC, kao i Bluetooth 5.0.

Vijek trajanja baterije ovisit će o tome koliko intenzivno koristite značajku filtracije zraka Zone. Ako ne napaja vizir, jedno punjenje baterije od 2600 mAh omogućuje do 50 sati slušanja. Korištenje vizira na najsporijoj postavci smanjuje trajanje baterije na skromna četiri sata. Povećanje brzine pročišćavanja na srednju i visoku postavku protoka (Mid i High) dodatno smanjuje trajanje baterije na dva i pol sata odnosno sat i pol. Koristeći USB-C punjenje, Dyson kaže da će dostajati oko tri sata da se potpuno prazna baterija maske napuni do 100 posto.

Sve to znači da ćete – ako se odvažite na investiciju u ovaj gadget – morati pomno razmisliti kada koristiti opciju filtriranja zraka.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava