„DOMAĆE" IZRADE

Debitirao prvi 5G Nokia pametni telefon proizveden u Europi

Autor: Redakcija
event 06.10.2023.
Foto: Shutterstock

Finski HMD postao je prva velika tvrtka za pametne telefone koja je dovela proizvodnju na europsko tlo, plasiranjem na tržište Nokia 5G modela proizvedenog u Mađarskoj.

HMD Global, tvrtka koja stoji iza većine Nokia telefona na današnjem tržištu, dosad je tradicionalno proizvodila sve pametne telefone marke Nokia u Aziji, gdje su troškovi rada niži, kako bi održala konkurentne cijene svojih uređaja.

Međutim, HMD je nedavno postavio presedan za svjetske proizvođače pametnih telefona, najavivši početak proizvodnje u Europi.

Tako je Nokia XR21 postao prvi 5G pametni telefon sa statusom „proizveden u Europi”. Već je dostupan za prodaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Belgiji, Španjolskoj, Italiji i Finskoj po početnoj cijeni od 650 eura.

Jean-Francois Baril, suosnivač, predsjednik i glavni izvršni direktor HMD Globala, izrazio je oduševljenje ovim razvojem:

Oduševljeni smo što proizvodimo Nokia XR21, naš prepoznatljivi robusni 5G pametni telefon, u Europi. Posvećeni smo ulaganju u sigurnosne, tehnološke i proizvodne procese koji naše uređaje čine sigurnijima i dugovječnijima.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava