AI U MICROSOFTU

Debitirao novi Bing i Edge preglednik koji pokreće nadograđeni ChatGPT AI

Autor: Redakcija
event 08.02.2023.
Foto: Shutterstock

Microsoft počinje koristiti konverzacijski AI kako bi stvorio novi način pretraživanja. Korisnici će moći razgovarati s Bingom poput ChatGPT-a, postavljati pitanja i primati odgovore na prirodnom jeziku.

Microsoftovo novo Bing iskustvo koje pokreće ChatGPT danas će biti dostupno svima kao „limitirani pregled” na desktopu. Imat ćete ograničen broj upita koje možete koristiti s njim, no uskoro ćete se moći prijaviti za puni pristup.

Ako posjetite Bing.com, vidjet ćete neke primjere pretraživanja koje možete isprobati ako vam pokaže novo sučelje. Klik na njih odvest će vas do Bing stranice za pretraživanje s tradicionalnim rezultatima slijeva i prozorom za chat zdesna s odgovorom generiranim umjetnom inteligencijom. Dok ne dobijete puni pristup, nećete moći postavljati dodatna pitanja ili razjašnjavati dobivene rezultate. Pretraživanje vlastitog upita dat će vam Bingove tradicionalne rezultate pretraživanja, unatoč tome što početna stranica koristi novo korisničko sučelje u stilu chata.

Možete se pridružiti listi čekanja na linku, a Microsoft kaže da ćete imati prednost ako se prijavite svojim Microsoftovim računom, postavite Microsoftove zadane postavke na računalu i preuzmete aplikaciju Bing. Prema često postavljanim pitanjima (FAQ) na stranici, primit ćete e-mail kada prođete kroz listu čekanja i možete pristupiti novom iskustvu chata.

Tvrtka najavljuje da će omogućiti pristup milijunima ljudi u nadolazećim tjednima te pokretanje mobilne verzije iskustva. U postu na blogu na temu uvođenja, Microsoft piše: „Uzbuđeni smo staviti nove Bing i Edge u stvarni svijet kako bismo dobili ključne povratne informacije potrebne za poboljšanje naših modela kako se skaliramo.”

Stranica s listom čekanja prikazuje neke primjere za što možete koristiti alat – npr. tražiti da izradi vegetarijanski jelovnik od tri slijeda za šest osoba s čokoladnim desertom ili da pronađe automobil s pogonom na sva četiri kotača koji ima šest sjedala i može ići 0-100 km/h u manje od šest sekundi.

Kako bi omogućio Bingove značajke koje pokreće umjetna inteligencija, Microsoft surađuje s OpenAI-jem, tvrtkom koja stoji iza chatbota ChatGPT. Međutim, Microsoft tvrdi da koristi „sljedeću generaciju OpenAI-jevog velikog jezičnog modela” koji je čak „moćniji od ChatGPT-a”.

Na novom Bingu korisnici mogu unositi upite do 1000 riječi i primati odgovore s komentarima generirane umjetnom inteligencijom koji će se pojaviti uz uobičajene rezultate pretraživanja. Microsoft također dodaje način za pročišćavanje ovih rezultata pomoću novog ugrađenog chatbota na Bingu.

Tvrtka je sve to objavila u sklopu svoje iznenadne press konferencije u utorak, gdje je također otkrila novosti o „kopilotu za web” pogonjenom AI tehnologijom koji će se pojaviti na Microsoft Edgeu. Alat može obavljati razne zadatke dok koristite preglednik, kao što je sažimanje PDF-a koji gledate, generiranje koda, pa čak i stvaranje objave na društvenim medijima.

Microsoft je objavio vijest samo dan nakon što je Google otkrio da radi na sličnom alatu pod nazivom Bard. Obje tvrtke trenutačno vode žestoku bitku oko budućnosti umjetne inteligencije, a ovo je vjerojatno tek početak.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava