WWDC 2023.

Apple objavio datum ovogodišnje Svjetske konferencije za developere

Autor: Redakcija
event 30.03.2023.
Foto: Shutterstock

Bliži se vrijeme da saznate sve o najnovijim značajkama iOS-a, macOS-a i watchOS-a — i možda otkrijete neki novi VR hardver.

Apple je najavio da će njihova konferencija za developere, poznata kao WWDC (Worldwide Developers Conference) započeti 5. lipnja.

Cijeli događaj trajat će od 5. lipnja do 9. lipnja u online formatu, ali kao i prošle godine, prvi dan sajma bit će osobno iskustvo u Apple Parku u Kaliforniji. Susan Prescott, Appleova potpredsjednica za odnose sa svjetskim programerima, kaže da će ovogodišnji WWDC biti „najveći i najuzbudljiviji dosad”.

Tradicionalno, Apple koristi event za dijeljenje pojedinosti o sljedećim verzijama svojih operativnih sustava, kao što su iOS, iPadOS, macOS, watchOS i (ponekad) tvOS. Prošle godine tvrtka je iskoristila uvodnu riječ kako bi najavila prilagodljive zaključane zaslone iOS-a 16, osvježenje Home aplikacije, Stage Manager, M2 čip i još mnogo toga.

Priča se da bi ovo napokon mogla biti godina u kojoj će tvrtka otkriti svoje naglavne slušalice za proširenu/virtualnu stvarnost. Čini se mogućim da Apple aludira na leće headseta svojom slikom događaja, koja nalikuje i gornjoj polovici oka – ali zapravo slika najvjerojatnije predstavlja dugine lukove na Appleovom kampusu.

Također ne bi bilo čudno da Apple najavi novi Mac hardver na događaju. Kružile su i glasine da rade na 15-inčnom MacBook Airu, čiji bi debi na WWDC-a imao smisla s obzirom na to da je na prošlogodišnjem događaju prezentiran novi 13-inčni model.

Što god Apple spremao, sada točno znamo koliko je vremena potrebno dok ne čujemo za to.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava