5G i gaming: Kako će ultrabrze mreže promijeniti krajolik igrica

Autor: Redakcija
event 10.05.2023.
Foto: Shutterstock

Brža povezanost i niža latencija 5G mreža učinit će igranje u oblaku dostupnijim i uobičajenim. Uz 5G mreže, igrači će moći s lakoćom streamati igre visoke kvalitete bez potrebe za skupim konzolama ili naprednim uređajima.

Videoigre oduvijek su bile popularna razonoda za ljude diljem svijeta, a s dolaskom tehnologije postale su još pristupačnije i imerzivnije. Sada, s uvođenjem 5G mreža, gaming industrija doživjet će pravu revoluciju.

5G pruža brzine koje mogu promijeniti sve za igrače

Jedna od najznačajnijih promjena koje će 5G mreže donijeti industriji igara jest brža i pouzdanija povezanost. 5G mreže imaju potencijal isporučiti brzine preuzimanja do 20 Gbps, što je 20 puta brže od trenutnih 4G mreža. To znači da će igrači moći preuzeti igre i ažuriranja u nekoliko sekundi, a ne u minutama ili satima. Usto, 5G mreže imaju nižu latenciju, što znači da će igrači doživjeti manje kašnjenja (“laga”) pri igranju online igara.

Igranje u oblaku lakše je na 5G mreži

Brža povezanost i niža latencija 5G mreža također će učiniti igranje u oblaku dostupnijim i uobičajenijim. Igranje u oblaku omogućuje igračima da streamaju igre direktno s web poslužitelja, umjesto da ih preuzimaju na svoje uređaje.

Nadalje, 5G mreže omogućit će programerima da stvore imerzivnija i interaktivnija iskustva igranja. Veća propusnost 5G mreža omogućit će besprijekornu integraciju virtualne i proširene stvarnosti (VR-a i AR-a), omogućujući igračima da dožive igre na potpuno novi način. Ovo će također omogućiti više iskustva za više igrača (eng. multiplayer) i kooperativnog igranja, okupljajući igrače iz cijelog svijeta.

5G mreže također će učiniti mobilno igranje pristupačnijim. Uz bržu povezanost i nižu latenciju, igrači će moći igrati igrice na svojim mobilnim uređajima bez ikakvih zastoja ili kašnjenja. Osim toga, 5G mreže omogućit će napredniju grafiku i igranje na mobilnim uređajima, čineći mobilni gaming sveobuhvatnijim i ugodnijim iskustvom.

U svakom slučaju, budućnost videoigara izgleda uzbudljivo, a 5G mreže će igrati ključnu ulogu u njezinom oblikovanju.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava