DRUGI POKUŠAJ

Zuckerberg odgovorio na reakcije na Metaverzum

Autor: Redakcija
event 24.08.2022.
Foto: Shutterstock

CEO Mete obećaje nadogradnje na koncept VR igrice Horizon Worlds, koji je na prvi pogled umjesto vala uzbuđenja izazvao niz oštrih kritika i duhovitih memova.

Nakon što je Mark Zuckerberg početkom prošloga tjedna podijelio nadasve razočaravajuć selfie svog digitalnog avatara u virtualnom Horizon Worlds povodom plasiranja igrice u Francuskoj i Španjolskoj, internet, a i mediji, naširoko su uzvratili – ukratko rečeno – pitanjem „Ozbiljno?“.

Burna reakcija nije mogla zaobići začetnika Metaverzuma te sada poručuje da kompanija intenzivno radi na grafici. Tako je u petak objavio nove slike zaslona na Instagram i Facebook, demonstrirajući znatno realističniju verziju sebe i nedefinirani trg drevnog izgleda.

„Značajna ažuriranja Horizona i grafike avatara dolaze uskoro“, napisao je, obećavši podijeliti više detalja u sklopu nadolazeće konferencije Connect. Peter Gray, glasnogovornik Mete, za The Verge je izjavio da tvrtka nema za podijeliti nikakve vijesti o točnom datumu konferencije, ali znamo da je prošlogodišnji događaj organiziran u listopadu.

Što se tiče originalne slike, Zuckerberg priznaje da nije baš laskava: „Znam da je slika koju sam objavio ranije ovaj tjedan prilično bazična – snimljena je na brzinu da bi proslavili lansiranje. Grafike u Horizonu sposobne su za mnogo više – čak i na VR slušalicama.“

Doduše, grafika je, na kraju krajeva, manje bitna u odnosu na ono što će s njom učiniti. Čak i u slučaju da Metino novo ažuriranje unaprijedi vizuale na razinu, recimo Fortnite-a, to neće biti bitno ako ne bude ničeg zanimljivog za vidjeti u virtualnom svijetu.

Ostaje za vidjeti što još Zuck ima za nas „na vidiku“.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava