Tesla Cybertruck debitirat će sredinom godine

Autor: Redakcija
event 20.04.2023.
Foto: Shutterstock

Tesla će organizirati isporuku svog dugo odgađanog Cybertrucka u trećem kvartalu 2023., najavio je Elon Musk tijekom razgovora o zaradi s investitorima u srijedu.

Više od tri godine nakon prve najave, proizvodnja Cybertrucka trebala bi napokon započeti ovog ljeta – iako je Musk rekao da neće krenuti u masovnu proizvodnju do sljedeće godine.

„Treba vremena da se proizvodna linija pokrene, a ovo je stvarno vrlo radikalan proizvod”, rekao je Musk u srijedu. „Nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili.”

Izvršni direktor Tesle odbio je odgovoriti na pitanje o ažuriranim specifikacijama vozila, napominjući da će svi detalji biti otkriveni tijekom događaja predaje.

Jednu stvar koju sa sigurnošću mogu reći je to da je riječ o nevjerojatnom proizvodu. Kandidat za dvoranu slavnih.

Jedan od glavnih razloga za odgodu mogla bi biti odluka tvrtke da izradi Cybertruck od nehrđajućeg čelika, koji košta više od čelika koji se obično koristi u proizvodnji automobila. Ne može se utisnuti u branik i druge dijelove zbog svoje sklonosti da se vrati u izvorni oblik. Osim toga, zahtijeva posebne tehnike zavarivanja – sve je to učinilo proizvodnju Cybertrucka kompliciranijom od ostalih Teslinih vozila.

Čak i manje ključni dijelovi, poput brisača vjetrobranskog stakla, moraju biti rađeni po mjeri zahvaljujući jedinstvenom dizajnu Cybertrucka.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava