ODLAZAK SA SCENE

T-Mobile, Verizon i AT&T iduće godine gase 3G mrežu

Autor: Redakcija
event 22.12.2021.
Foto: Shutterstock

T-Mobile, AT&T i Verizon najavili su da će tijekom iduće godine T-Mobile ugasiti svoje 3G usluge te da će se u potpunosti usredotočiti na 4G (LTE) i 5G mreže 2022. godine. Prvi će to napraviti američki AT&T, koji će uslugu prestati pružati u veljači.

T-Mobile je odlučio odgoditi gašenje 3G mreže na 31.03. iduće godine nakon što su najavili da bi mrežu treće generacije trebali ugasiti već u prvim danima 2022. godine. Korisnici Verizona imat će uslugu cijelu iduću godinu. Ova najava za mnoge korisnike koji imaju stare mobitele znaci da ih više gotovo i neće moći koristiti. Među njima su popularniji modeli na domaćem tržištu bili: HTC Desire 500, Samsung Galaxy S3 mini, Catepillar Cat B15, Sony Xperia M, Samsung Galaxy Xcover 2, Huawei Ascend G740, Samsung Galaxy Ace 2…Na listi otpisanih telefona su i LG serije F i L te Optimus.

Krajem 2022. godine vlasnici iPhone 6 i iPhone 6 Plus prestat će dobivati nadogradnje za navedene uređaje, a neće moći niti zatražiti popravke tih uređaja u službenim servisima. Isto tako iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 i iPhone 5C uređaji od iduće godine više neće primati podršku.

Većinu korisnika tih uređaja izravno će o prekidu davanja usluga obavijestiti njihov teleoperator, ako ih to zahvaća, tvrde predstavnici teleoperatora. Ipak, oni korisnici koji te starije uređaje koriste samo za hitne pozive, možda uopće neće dobiti obavijest teleoperatora da više ne mogu koristiti nikakve usluge.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava