STVARANJE POVIJESTI

T-Mobile postigao prvu 5G agregaciju šest nositelja na svijetu

Autor: Redakcija
event 08.01.2024.
Foto: Shutterstock

U suradnji s Ericssonom i Qualcommom, T-Mobile je postigao brzine od preko 3,6 Gbps, revolucionirajući performanse 5G mreže.

T-Mobile je postavio novi globalni standard nakon što je uspješno izvršio prvi poziv agregacijom šest nositelja koristeći spektar ispod 6 GHz na svojoj operativnoj 5G mreži. Udruživši se s Ericssonom i Qualcommom, T-Mobile je iskoristio snagu šest 5G komponentnih nositelja, postižući brzine veće od 3,6 Gbps, što je istovjetno preuzimanju dvosatnog filma visoke razlučivosti (HD) za manje od sedam sekundi.

Neville Ray, bivši predsjednik tehnologije u T-Mobileu, izrazio je svoje uzbuđenje izjavivši:

Oduševljeni smo što smo postigli ovu prekretnicu, koja prikazuje nevjerojatne brzine i performanse koje naši korisnici mogu očekivati od naše vodeće 5G mreže u industriji.

Test je uključivao kombinaciju dva kanala 2,5 GHz Ultra Capacity 5G, dva kanala PCS spektra i dva kanala AWS spektra, što je rezultiralo s efektivnih 245 MHz agregirane propusnosti. Agregacija nositelja, tehnologija koja omogućuje kombinaciju više kanala u različitim frekvencijskim pojasima, značajno povećava propusnost i kapacitet.

Ulf Ewaldsson, predsjednik tehnologije u T-Mobileu, istaknuo je predanost tvrtke pomicanju granica 5G-a kako bi korisnici mogli iskoristiti transformativne brzine i performanse mreže.

U nedavnoj objavi, T-Mobile je predstavio novu uslugu koja koristi mogućnosti “Direct to Cell” integrirane u satelite Starlink tvrtke SpaceX. Ova usluga olakšava izravnu komunikaciju između korisničkog telefona i satelitske mreže, eliminirajući potrebu za tradicionalnim zemaljskim odašiljačima. Neville Ray ponovio je predanost T-Mobilea postizanju stopostotne pokrivenosti za Amerikance, opisavši suradnju sa SpaceX-om kao „revolucionaran” potez kojim se mijenja područje povezivosti i cilja na univerzalni mobilni pristup.

Iako je u početku usredotočena na pružanje osnovnih mogućnosti slanja tekstualnih poruka, usluga se planira proširiti na glasovne i podatkovne usluge u nadolazećim godinama. T-Mobile predviđa budućnost u kojoj njihovi korisnici mogu ostati povezani gdje god mogu vidjeti nebo.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava