Samsung lansirao novu generaciju Galaxy Z preklopnih pametnih telefona – i više!

Autor: Redakcija
event 28.07.2023.
Foto: Shutterstock

Samsung je predstavio svoju petu generaciju sklopivih pametnih telefona na eventu Galaxy Unpacked u Seulu. Također je stigla serija novih premium tableta i pametnih satova.

Drugi ovogodišnji Galaxy Unpacked event održao se 26. srpnja i sa sobom donio niz ažuriranja za Samsungove preklopne telefone, Galaxy pametne satove i tablete.

U nastavku rezimiramo najzanimljivije novosti.

Galaxy Z Flip 5

Ovaj pametni telefon ima značajno veći zaslon od 3,4 inča koji se proteže od preklopa uređaja pa sve do dvostrukih kamera na vrhu. Potpuno je ravan kad se sklopi i dolazi s nadograđenim Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom. Unatoč ovim poboljšanjima, cijena ostaje ista kao za Z Flip 4, odnosno 999 dolara.

Galaxy Z Fold 5

Iako ne uključuje toliko promjena kao Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 svakako je usavršeniji u odnosu na prošlogodišnju inačicu. Dolazi sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom i novom tehnologijom sklapanja, Flex Hinge, koja ga čini potpuno ravnim kada je u sklopljenom stanju te samim time tanjim (debljine 13,4 mm, za razliku prethodnika od 14,2 mm) i lakšim. Svjetlina unutarnjeg zaslona je povećana na 1750 nita, a uređaj košta 1799 dolara.

Galaxy Watch 6

Samsung je ponovno uveo fizički rotirajući okvir na s pametnom satu Galaxy Watch 6 Classic, dostupnom u veličinama od 43 mm i 47 mm s kućištem od nehrđajućeg čelika. Osim Classic verzije, u ponudi je i standardni Galaxy Watch 6, u veličinama od 40 mm i 44 mm s aluminijskim kućištem, te oba imaju zaslone od safirnog kristala i nešto veći zaslon. Oba će se sata isporučivati s najnovijim izgledom Wear OS 4 i One UI 5, nudeći poboljšano praćenje spavanja, personalizirane zone otkucaja srca, hitne SOS pozive i još mnogo toga. Cijena za Watch 6 Classic iznosi 399,99 dolara, dok je obični Watch 6 100 dolara jeftiniji.

Galaxy Tab S9

Predstavljena je i nova serija tableta: 11-inčni Galaxy Tab S9, 12,4-inčni Tab S9 Plus i 14,6-inčni Tab S9 Ultra. Sva tri tableta sada dolaze s OLED zaslonima i dobili su IP68 ocjenu za otpornost na prašinu i vodu. Opremljeni su i najnovijim Snapdragon 8 Gen 2 čipom, međutim, osim ovih poboljšanja, ključne značajke tableta ostaju uglavnom nepromijenjene.

Svi uređaji korejskog proizvođača već su dostupni u pretprodaji, a u trgovinama se očekuju od 11. kolovoza.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava