KONAČNA ODLUKA?

SAD: 5G mrežu AT&T i Verizon pustit će u rad 19. siječnja

Autor: Redakcija
event 17.01.2022.
Foto: Shutterstock

Američki operatori AT&T i Verizon pustit će u rad 5G mrežu 19.siječnja nakon što ih je resorno federalno ministarstvo ipak prisililo na dvotjednu odgodu implementacije mreže nove generacije zbog inzistiranja zrakoplovne industrije.


Podsjetimo, operatori su bili spremni pustiti u rad mrežu još 5.siječnja, ali je zrakoplovna industrija inzistirala na odgodi projekta zbog navodnog utjecaja baznih stanica na sigurnost zračnog prometa. Kompanije su prvo odbile prihvatiti odgodu međutim kada su kompanije iz zrakoplovne industrije posegnule za zaštitom suda, a uz inzistiranje postignuta je dogovor da se implementacija odgodi na dva tjedna.

Sada američka medijska kuća NBC javlja da operatori koji pristali i na to da smanje snagu signala u blizini zračnih luka, imaju zeleno svjetlo za implementaciju mreže. Naime državni tajnik Pete Buttigieg je rekao da su pregovori dvaju strana ‘zdravi’ i da rade kao vlast sve da se na vrijeme završe i postigne sporazum. Pojasnio je da se pregovara o tehničkim detaljima svaki dan, rade analize i izračuni i da vjeruje da uprava za zrakoplovstvo ne namjerava tražiti novu odgodu implementacije 5G mreže. Može se saznati i da je uprava za zrakoplovstvo sastavila listu od 50 aerodroma među kojima su i J.F.Kennedy u New Yorku te Los Angeles International Airport na kojima će jačina signala 5G mreže biti smanjena idućih šest mjeseci.

Zrakoplovna industrija se, naime, pobunila protiv 5G mreže jer su tvrdili da bi utjecaj signala mogao odgoditi veliki broj letova i uzrokovati poremećaj zračnog prometa.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava