VELIKI PLANOVI

Partnerstvo Mastercarda i Verizona: Zajedno će razvijati 5G beskontaktno plaćanje

Autor: Marina Šunjerga
event 14.07.2021.
Foto: Shutterstock

Dva diva, financijska kuća Mastercard i telekomunikacijska kuća Verizon udružit će snage u razvoj 5G beskontaktnog plaćanja za privatne osobe te male i srednje tvrtke.

Vijest o partnerstvu potvrdili su kasno u utorak, a kompanije se nadaju da će zajednička energija polučiti inovacijama već u 2023. godini. Cilj suradnje je omogućiti da i tvrtke koriste najnovije trendove u svijetu plaćanja od pretvaranja smartphone uređaja u kase, a pametne satove u uređaje za plaćanje.

Veliki trgovci mogu se prilagoditi novim trendovima i razviti vlastiti sustav, ali mali prodavači i male tvrtke trebaju rješenje koje je jeftino i dostupno. To će nam omogućiti 5G tehnologija“, kazao je CEO Mastercarda Michael Miebach za američku TV kuću CNBC, koja je donijela vijest.

CEO Verizona, Hans Vestberg, pojasnio je da će 5G omogućiti malim i srednjim tvrtkama da provode transakcije brže i fokus poslovanja usmjere na svoje kupce. Mastercard i Verizon žele dodatno digitalizirati globalnu potrošnju, a volumen maloprodajne potrošnje prognoziraju na 50 bilijuna dolara godišnje. Miebach vjeruje da SME sektor ima najveći potencijal rasta u području 5G beskontaktnog plaćanja. Dapače on drži da novim aplikacijama i novim uslugama Mastercard i Verizon stvaraju novo tržište, koje će u brzom roku dominirati financijskim svijetom.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava