STRATEŠKI SPORAZUM

Infobip sklopio partnerstvo Nokijom radi bržeg razvoja telekom aplikacija

Autor: Redakcija
event 06.05.2024.
Foto: Shutterstock

Kroz ovu suradnju, developeri će moći iskoristiti platforme aplikacijskog programskog sučelja (API) obje tvrtke kako bi stvorili široku lepezu telekomunikacijskih aplikacija.

Infobipova usluga CPaaS u oblaku omogućuje developerima integraciju različitih komunikacijskih kanala u stvarnom vremenu, kao što su SMS, glasovne komunikacije, videopozivi, chat aplikacije i mrežni API-jevi, u njihove vlastite aplikacije. Paralelno s tim, Nokijina platforma Network as Code, putem svog developer portala, pruža API-jeve za korištenje mogućnosti koje pružaju 5G mreže (uključujući kvalitetu usluge na zahtjev, preciznost lociranja uređaja i raslojavanje mreže), kao i 4G mreže.

Kombiniranjem svojih snaga, programeri će imati lakši pristup mreži i CPaaS (komunikacijska platforma kao usluga) API-jevima, omogućujući im stvaranje novih slučajeva uporabe i učinkovitije poboljšanje performansi aplikacije. Suradnja ima za cilj poboljšati developersko iskustvo eliminirajući kompleksnu navigaciju temeljnim mrežnim tehnologijama, čime se u konačnici ubrzava proces integracije.

Od lansiranja u rujnu 2023., Nokia je uspostavila sporazume o suradnji s 11 mrežnih operatera i partnera iz ekosustava kako bi iskoristila platformu Network as Code putem developerskog portala. Matija Ražem, potpredsjednik za razvoj poslovanja u Infobipu, izjavio je za portal Bug.hr:

Sporazum s Nokijom još je jedan pokazatelj kako Infobip telekomima pomaže da uvedu nove usluge i ostvare nove prihode. Nastavit ćemo razvijati dodatne API-jeve usklađene s CAMARA-om i nuditi ih diljem svijeta te blisko surađivati s našim telekomunikacijskim partnerima kako bismo developerima ponudili API-jeve koje odlikuje jednostavnije korisničko iskustvo. Dokaz je to naše svjetske liderske pozicije na području CPaaS usluga, snažnih veza s developerima i dosadašnjih strateških suradnji s telekomunikacijskim tvrtkama.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava