KAOS U TWITTERU

Elon Musk u prvom mailu zaposlenicima spominje bankrot i prekid rada na daljinu

Autor: Redakcija
event 11.11.2022.
Foto: Shutterstock

Muskovo burno preuzimanje Twittera nastavilo je stvarati pomutnju u četvrtak, nakon ostavki brojnih direktora i rijetkog upozorenja američke agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (FTC).

„S velikom zabrinutošću pratimo zadnje događaje u Twitteru. Nijedan glavni direktor ni tvrtka nisu iznad zakona”, izjavio je glasnogovornik FTC-ja Douglas Farrar za Reuters. Podsjetio je da platforma mora poštovati stanovita pravila po uvjetima ugovora potpisanog s agencijom o sigurnosti i povjerljivosti podataka.

Spomenuti ugovor, izmijenjen ove godine, „pruža nam nove alate kako bismo bili sigurni da će se poštovati i spremni smo koristiti se njima”, dodao je Farrar, ciljajući na novčanu kaznu koju FTC može odrediti.

Vlasnik Tesle i SpaceX-a otpustio je polovicu od 7.500 zaposlenika kalifornijske tvrtke prije tjedan dana, deset dana pošto ju je preuzeo i postao njezin jedini izvršni direktor. Stotine ljudi otišle su još ljetos, a ostavke vodstva tvrtke nastavile su se prošlog tjedna. Yoel Roth, voditelj sigurnosti i integriteta, navodno je posljednji koji je napustio tvrtku, piše The Guardian.

Odlasci su započeli istog dana kada se Musk prvi put obratio zaposlenicima, rekavši da „bankrot nije isključen”, prema više izvješća. Musk se mailu zaposlenicima, kao i na kasnijem sastanku osoblja, nije trudio da pobudi povjerenje u budućnost tvrtke.

Između ostalog, spomenuo je užasne ekonomske okolnosti u kojima se tvrtka nalazi i koliko vjeruje da je njezina pretplatnička usluga, Twitter Blue, važna za njezinu budućnost. „Bez značajnog prihoda od pretplata, postoji dobra šansa da Twitter neće preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu”, stoji u mailu.

Musk je zaposlenicima Twittera također rekao kako više neće dopuštati rad od kuće te da od četvrtka nadalje očekuje da su barem 40 sati tjedno u uredu, prenio je Bloomberg News.

Elon Musk tako nastavlja zabrinjavati mnoge vlasti, oglašivače, organizacije za zaštitu manjina i korisnike.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava