DUGOTRAJNA SURADNJA

Direktor Applea priznao da tvrtka za iPhone koristi senzore kamere Sony

Autor: Redakcija
event 13.12.2022.
Foto: Shutterstock

Riječ je o rijetkoj potvrdi komponenti koje idu u iPhone. „Surađujemo sa Sonyjem više od desetljeća”, izjavio je Tim Cook.

Tim Cook je službeno potvrdio da Apple koristi Sony senzore slike u svojim iPhoneima u sklopu svog obilaska dobavljača u Japanu.

„Surađujemo sa Sonyjem više od desetljeća kako bismo stvorili vodeće svjetske senzore kamere za iPhone”, napisao je Cook na Twitteru te zahvalio izvršnom direktoru Sonyja Kenichiru Yoshidi što ga je proveo po objektu u Kumamotu. Na fotografiji se vidi kako Cook sa zanimanjem promatra pametni telefon koja njegova vlastita tvrtka proizvodi.

Apple obično drži pojedinosti o hardverskim komponentama svakog iPhonea pod velom tajni, stoga je ova izravna potvrda da koristi Sonyjeve senzore kamere više od deset godina značajna. Na službenoj web stranici uglavnom se navode samo specifikacije svake iPhone kamere – kao što su razlučivost, otvor blende i vidno polje – umjesto konkretnih korištenih komponenti. Doduše, specifikacije hardvera bile su manje važne u doba računalne fotografije.

Ipak, brojna izvješća i glasine u industriji tijekom godina ukazivale su na Appleovo korištenje Sony hardvera. Sony se smatra vodećim na tržištu senzora slike, sa 44 posto tržišnog udjela za CMOS senzore slike, prema prošlogodišnjim podacima (Nikkei Asia). Slijedi ga Samsung, s 18,5 posto tržišnog udjela.

Posjet Tima Cooka Sonyjevom postrojenju sugerira da se ovo partnerstvo neće raskinuti u skorije vrijeme, a nedavno izvješće u Nikkei Asia nudi neke naznake o tome na čemu tvrtke rade za buduće pametne telefone. Sony je navodno razvio novi senzor slike koji koristi novu poluvodičku arhitekturu za hvatanje više svjetla te smanjenje prekomjerne i nedovoljne ekspozicije. Očekuje se da će se novi senzor naći u Appleovoj sljedećoj generaciji iPhonea, ali će se isporučivati i drugim proizvođačima pametnih telefona.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava