NOVA ERA NA POMOLU

Dioničari prihvatili Muskovu ponudu za kupovinu Twittera

Autor: Redakcija
event 16.09.2022.
Foto: Shutterstock

Musk je u travnju pristao kupiti Twitter za 44 milijarde dolara, a potom se povukao; no sada izgleda da će morati ispuniti obećanje.

Dioničari američkog giganta društvenih mreža gotovo su jednoglasno odobrili ugovor o kupovini Twittera koji su s Elonom Muskom sklopili ranije ove godine.

Na temelju preliminarne tablice glasova dioničara, njih oko 98,6 posto u utorak je na izvanrednom sastanku odobrilo prijedlog usvajanja ugovora kojim žele zakonski prisiliti vlasnika Tesle i SpaceX-a na početak akvizicije tvrtke, nakon što je on jednostrano raskinuo ugovor u srpnju.

Musk je u travnju pristao kupiti Twitter za vrtoglavih 44 milijarde dolara, iako se njegova trenutna vrijednost procjenjuje na 32 milijarde dolara. Međutim, ljetos se povukao iz dogovora, tvrdeći da Twitter nije ispunio njegove zahtjeve.

Muskov pravni tim istaknuo je da Twitter nije Musku dao dokaze koji podupiru njihovu tvrdnju da spam računi čine tek pet posto njihovih dnevnih aktivnih korisnika. Twitter je već tužio Muska u pokušaju da ga natjera da dovrši kupnju tvrtke za dogovorenu cijenu od 44 milijarde dolara.

„U Twitteru i dalje vjerujemo da je navodni raskid ugovora od strane g. Muska nevažeći i neosnovan te da je Musk i dalje vezan ugovorom po kojem je obvezan dovršiti spajanje prema dogovorenim uvjetima”, kazali su iz tvrtke.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava