AŽURIRANJE

ChatGPT sada može pretraživati internet i više nije ograničen na podatke prije rujna 2021.

Autor: Redakcija
event 28.09.2023.
Foto: Shutterstock

OpenAI je 27. rujna na Twitteru (X) potvrdio da njegov chatbot sada može pregledavati web te integrirati ažurirane informacije u svoje odgovore.

Prema objavi, ažuriranja su sada dostupna korisnicima Plus i Enterprise koji koriste model GPT-4. Uskoro će više korisnika moći koristiti značajku pretraživanja weba, iako OpenAI nije rekao znači li to da će GPT-4 biti dostupan ne-premium korisnicima ili će pretraživanje biti podržano samo za model GPT 3.5.

Prije ovog ažuriranja, ChatGPT je imao sve veći jaz u bazi znanja. Zbog prirode obuke AI modela kao što su Generative Pre-Trained Transformers (GPT-ovi), dosadašnja baza znanja ChatGPT-a završavala je s 2021. – godinom kada je najvjerojatnije postao konačan proizvod.

Prethodna testiranja otkrila su i uspjehe i neuspjehe u pokušajima OpenAI-ja da integrira pretraživanje s ChatGPT-om. Vijesti da su se beta verzije ChatGPT-a s pretraživanjem koristile za zaobilaženje sustava za naplatu “paywall” počele su kružiti u lipnju 2023. Osim toga, chatbot obično ima sklonost kombiniranju trenutnih događaja s povijesnim informacijama.

Značajka pregledavanja ChatGPT-a dolazi brzo nakon što je OpenAI 25. rujna objavio da chatbot također dobiva multimodalno ažuriranje:

Kako piše Cointelegraph, ChatGPT, GPT-3.5 i GPT-4 moći će razumjeti izgovorene upite na jednostavnom jeziku i odgovoriti jednim od pet različitih glasova, kao i pregledavati i tumačiti slike.

OpenAI je također nedavno najavio DALL-E 3, najnoviju verziju svoje umjetne inteligencije za generiranje slika.

S obzirom na sva ova ažuriranja, bit će zanimljivo vidjeti što još tvrtka ima za otkriti na svojoj inauguralnoj developerskoj konferenciji, OpenAI DevDay, koja bi se trebala održati u San Franciscu 6. studenog.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava