NOVI SMARTPHONE

Apple bi sljedeće godine mogao predstaviti skuplji iPhone ‘Ultra’

Autor: Redakcija
event 07.02.2023.
Foto: Shutterstock

Apple istražuje mogućnost lansiranja skupljeg iPhonea „Ultra” uz modele iPhone Pro i iPhone Pro Max, prema saznanjima Marka Gurmana iz Bloomberga.

Vrhunski uređaj mogao bi debitirao već 2024. s linijom iPhonea 16.

Prošlog rujna Gurman je predvidio da bi model Ultra mogao zamijeniti brend Pro Max s ovogodišnjim iPhoneom 15, no njegova trenutna teorija sugerira da Apple želi uspostaviti moćniju – i skuplju – razinu iPhonea. To znači da bi se novi uređaj mogao prodavati po još većoj cijeni od iPhonea 14 Pro Max, koji se kreće od 1099 dolara.

Tijekom prošlotjednog razgovora o prihodima Applea, izvršni direktor Tim Cook nije isključio mogućnost budućeg poskupljenja iPhonea. Umjesto toga je naznačio da bi kupci možda bili spremni platiti više kako bi dobili „najbolje što si mogu priuštiti u toj kategoriji.”

Iako je još uvijek nejasno kakve bi značajke mogle doći s Ultra uređajem, Gurman nagađa da će ponuditi dodatna poboljšanja kamere, brži čip i potencijalno veći zaslon. Također, mogao bi imati dizajn bez priključka za punjenje u korist bežičnog punjenja.

Kao što primjećuje Gurman, Apple već „daje potrošačima razlog da plate” dodavanjem najboljih značajki svojim Pro i Pro Max modelima. Prošle je godine Apple napravio Dynamic Island ekskluzivnim za iPhone 14 Pro i Pro Max, a navodno planira ove razine dodatno istaknuti ovogodišnjim lansiranjem iPhonea 15.

Već se priča da iPhone 15 Pro i Pro Max dolaze s USB-C utorom i da bi čak mogli koristiti dodirne gumbe za glasnoću i paljenje umjesto fizičkih. Osim toga, iPhone 15 Pro Max mogao bi biti jedini uređaj koji će uključivati periskopsku leću s boljim optičkim zumom, što dodatno širi jaz između dva modela.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava