Ericsson podiže ljestvicu održivosti uvođenjem tropojasnog, trosektorskog radija

Autor: Redakcija
event 06.09.2022.
Foto: Shutterstock

Ericsson ponovno određuje tempo za održive mreže uvođenjem novog tropojasnog radija u tri sektora koji može obavljati posao devet radija.

Ericsson je predstavio Radio 6646, jedinstveni trosektorski tropojasni radio koji smanjuje potrošnju energije za 40 posto u usporedbi s tropojasnim jednosektorskim radijima i, uz smanjenu težinu za 60 posto – s uključenom uporabom aluminija – minimizira i otisak na lokaciji.

Najnoviji dodatak Ericssonovom radijskom portfelju proširuje višepojasne mogućnosti Ericssonovih trosektorskih proizvoda kombinirajući frekvencijske pojaseve od 900, 800 i 700 MHz u jedan kompaktni radio koji podržava mreže od 2G do 5G. Uz stalno rastuću potrebu pružatelja komunikacijskih usluga za održivijim rješenjima, mogućnosti niskopojasnog spektra Radija 6646 značajno će povećati i 5G pokrivenost i performanse srednjeg pojasa (3,5 GHz) na energetski učinkovit način.

Smanjenje potrošnje energije od 40 posto može značiti godišnju uštedu po lokaciji koja je ekvivalentna punjenju električnog automobila 40 puta. Štoviše, 60-postotno smanjenje težine novog tropojasnog, trosektorskog radija dodatno će pomoći operatori da minimiziraju troškove implementacije, najam stupova kao i ugljični otisak. Jedan Radio 6646 može obaviti posao devet jednopojasnih radija.

Vicente Abad, direktor za RAN tehnologiju i podršku u španjolskom telekomu Telefónica kaže: „Ericssonov novi Radio 6646 ponudit će vrlo kompaktno i fleksibilno rješenje za proširenje 5G pokrivenosti na vrlo isplativ način, a istodobno će biti ekonomičan i održiv – postignuti otisak i potrošnja energije nešto su za što vjerujemo da će biti snažan pokretač za 5G, i radujemo se prvim instalacijama u Španjolskoj.”

David Hammarwall, voditelj mreža za područje proizvoda u Ericssonu kaže: „Naš novi energetski učinkovit radio jedinstveno kombinira mogućnosti spektra u obliku koji se lako instalira. To će pojednostaviti implementacije i proširiti 5G pokrivenost, počevši od Europe. Uz ovu najnoviju inovaciju, davatelji usluga mogu proširiti 5G samostalne implementacije s novim aplikacijama za potrošače, poduzeća i kritične komunikacije.”

Radio 6646 proširit će doseg širokog područja, pokrivenost izvana prema unutra – od krovova i stupova do lokacija u zatvorenom kao što su uredi, podrumi, trgovine i domovi. Osim toga, povećat će i kapacitet 5G mreža, posebice u samostalnoj (5G SA) arhitekturi.

Novi radio također podržava pojas od 700 MHz, za koji se očekuje da će biti jedan od ključnih spektara za implementacije 5G SA, gdje niski pojasevi proširuju performanse i doseg srednjeg pojasa TDD. Kombinirajući tri niska pojasa, Radio 6646 poboljšat će pokrivenost i na otvorenom i u zatvorenom za sve mobilne generacije – 2G do 5G – kao i IoT. Frekvencije su široko podržane od strane uređaja i pružaju golem potencijal za povećanje razvoja 5G usluga.

Radio 6646 stiže nam nakon lansiranja dvopojasnog i trosektorskog Radija 6626 2021. godine, koji je komercijalno dostupan diljem svjetskih tržišta. Ericsson je također ranije ove godine predstavio sedam novih 5G RAN rješenja koja donose značajne uštede energije i do deseterostruko povećanje kapaciteta – s minimalnim ili nikakvim dodatnim otiskom.

Saznajte više o Ericssonovim daljinskim radijima (Ericsson Remote Radios) za održive mreže ovdje.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava