GLOBALNI PREDVODNIK

Ericsson lider na tržištu 5G mrežne infrastrukture

Autor: Redakcija
event 21.04.2021.
Foto: Shutterstock

Renomirana konzultantska kuća Frost & Sullivan proglasila je Ericsson liderom globalnog tržišta 5G mrežne infrastrukture u 2020. godini obzirom da tvrtka ima više od 130 komercijalnih 5G ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga i 83 5G mreže u radu širom svijeta.

Ericsson je tako prema izvještaju Frost Radar, vodeći na tržištu 5G mrežne infrastrukture što uključuje radijske pristupne mreže (RAN), transportne mreže i jezgrene mreže, s jednom ili više edge mreža, analitičari ističu da je lidersku poziciju zaradio koristeći prednosti vodstva na tržištu 4G mrežne infrastrukture. Konzultanti vjeruju da Ericsson ima značajnu bazu kupaca koji još nisu prešli na 5G, ali će to učiniti u budućnosti i to u suradnji s njima, što im otvara mogućnost da učvrste lidersku poziciju.

“Biti priznat kao lider u globalnoj 5G mrežnoj infrastrukturi u Frost Radaru Frost & Sullivana ponovno naglašava Ericssonovo tehnološko vodstvo, tržišnu konkurentnost, inovacije i najvažnije, našu orijentiranost na kupce. Nastavljamo s velikim investicijama u 5G kako bismo imali najbolji portfelj mrežne infrastrukture i stručnjake koji mogu odgovoriti na potrebe naših kupaca“, istaknuo je Jan Karlsson, viši dopredsjednik i čelni čovjek Digitalnih usluga u Ericssonu.

Ericssonov portfelj proizvoda uključuje sva područja 5G mrežne infrastrukture kao i prethodne generacije mrežne infrastrukture. Uskoro će ponuditi otvorena i virtualna RAN rješenja uz svoja tradicionalna RAN rješenja. U Frostu ističu i da Ericsson nastavlja poboljšavati svoj 5G portfelj koji uključuje Ericsson Radio System, 5G jezgrenu mrežu, orkestraciju i 5G transportnu mrežu te profesionalne usluge. Uveli su i inovativna softverska rješenja poput Ericsson Spectrum Sharinga, 5G agregacije nosača i pojačivača uzlazne veze, za značajno poboljšanje pokrivenosti, propusnosti korisničkih podataka i iskoristivosti spektra.

The Frost Radar mjeri stope rasta i apsolutni prihod te ih potom kombinira s nekoliko drugih čimbenika za mjerenje kretanja kompanije na osi rasta. Također mjeri inovativnost svake kompanije evaluacijom njezinog portfelja proizvoda, ispitivanjem skalabilnosti njezinih inovacija te promatrajući učinkovitost njezine R&D strategije kao i nekih drugih čimbenika. Radarov indeks rasta (Growth Index – GI) mjeri kompanijski rast i povijesne podatke o njemu zajedno s njezinom sposobnošću razvoja i implementacije potpuno usklađene strategije rasta i vizije, gledajući njezin sustav planiranja rasta kao i njezine djelotvorne tržišne, konkurentske i korisničke fokusirane strategije prodaje i marketinga. Radarov Inovacijski indeks mjeri kompanijsku sposobnost razvoja proizvoda/usluga/rješenja (s jasnim razumijevanjem disruptivnih mega-trendova) koje su globalno primjenjive, mogu se razviti i proširiti na više tržišta te su usklađene s potrebama kupaca koje se mijenjaju.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava